Autor: Kaubandus.ee • 27. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus avati 24 tundi avatud keskkonnasäästlik Värvikeskus

Tartus, Turu tänav 53 avati Värvikeskuste Grupi uus, ligi 4000 ruutmeetri suurune kauplus, mida hoiab töös hoone enda toodetud energia.
Foto: Värvikeskus

„Vajadus suurema keskuse järele on juba pikemat aega, aga seni polnud head asukohta. Leidsime kiiresti arenevalt Turu tänavalt ligi 10 000 ruutmeetri suuruse kinnistu, kuhu klientidel ja partneritel on väga hea ligipääs,“ ütles Värvikeskuste Grupi juhataja Olle Saare.

Uus keskus on välja arendatud ennekõike keskkonnasäästlikkust silmas pidades. Nii võib sealt leida mitmeid innovatiivseid ja säästvaid lahendusi.

Uus keskus saab hakkama oma toodetud energiaga. Kokku on keskusel 100 päikesepaneeli koguvõimsusega 35kw. „Soovime omatoodetud elektrienergiaga toime tulla. Oleme elektrikulu vähendamiseks näiteks kõik põrandad väga heledad teinud, et vähem valgust kuluks. Kasutame loomulikult LED lampe, mis põlevad vaid siis, kui keegi nende all viibib ja seinadki on ehitatud energiasäästlikult,“ selgitas Saare

„Meie tegevusest ei teki sisuliselt jäätmeid. Uude keskusse on sisse ehitatud prügipressid, mis suruvad kõik papi, kile ja muud jäätmed väga tihedateks kuubikuteks ja need omakorda suunatakse taaskasutusse. Puidu sorteerime liigiti,“ ütles Saare

Lisaks ökonoomsusele pakub uus keskus ka oluliselt laiendatud sortimenti. Peale värvide ja tapeetide leiab keskusest kõiki üldehitusmaterjale. „Kliendid ise suunasid meid pakkuma rohkem kaupa, see sai alguse 2008 aastal, majanduskeskkonna muutuste ajal. Inimesed hakkasid ise rohkem ehitama ja tahtsid kogu kauba osta ühest kohast,“ meenutas Saare.

Foto: Värvikeskus

Uuel Värvikeskusel on 24 tunnine ligipääs. Keskuses on klientidele spetsiaalne 24h ekspress ruum, mis on avatud ööpäevaringselt. Sealt saab kätte nii väiksemaid kui suuremaid tellimusi. Ettevõtte juht ütleb, et asja mõte on selles, et paljud tartlased puhkavad suvel linnast väljas või töötavad hiliste tundideni ja tahavad oma kaubale järgi tulla alles hilisõhtul. Nüüd on võimalik uuest värvikeskusest oma tellitud kaup kätte saada ööpäevaringselt.

Värvikeskuste Grupp on 1997. aastal Tartus asutatud Eesti ettevõte. Värvikeskuste Grupil on kauplused Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Samuti tegutsetakse Läti ja Leedu turul. Värvikeskuste Grupp pakub Eestis tööd 55-le inimesele ning 2017. aasta käive oli 18 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757