Autor: Kaubandus.ee • 3. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella avab Eestis ja Soomes mitmeid uusi pakiautomaate

Itella SmartPOSTi 2018. aasta esimese kuue kuu eraisikutest klientide pakimahud kasvasid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 18 ning äriklientide pakimahud 22 protsenti.

“Pakimahtude suurenemise peamisteks põhjusteks on tarbijate usaldusväärsus viimase miili teenusele, e-kaubanduse jätkuv kasv ning Eesti e-kaupmeeste investeeringud veebipoodidesse eesmärgiga teha tarbijate ostukogemus veelgi nauditavamaks,” ütles Itella Estonia turundusjuht Alice Vergi.

Kui tänavu esimese kuue kuuga lisas Itella Eestisse neli uut pakiautomaati, siis teisel poolaastal plaanitakse avada uutes asukohtades veel kokku 17 pakiautomaati ning laiendada ka olemasolevaid. Kokku on ettevõttel Eestis hetkel 106 pakiautomaati.

“Just võrgustiku katvus on üks võtmetegureid, mis inimesi e-oste tegema meelitab. Erinevad uuringud kinnitavad, et kolmandik inimestest peab just pakiautomaadi kaugust töö- või elukohast kõige olulisemaks teguriks pakiteenuse puhul. Isegi olulisemaks kui tarne kiirust või hinda,” selgitas Vergi.

Veelgi aktiivsemalt käib Itella pakiautomaadivõrgustiku laiendamine Soomes, kus on plaan järgmise aasta lõpuks kasvatada see koguni 2000 pakiautomaadini. “Näeme, et Eesti kohalike e-kaupmeeste huvi oma äri laiendamise vastu eelkõige naaberriikidesse on suur. Pakkide välismaale saatmine on kasvav trend ning mahud kerkivad igakuiselt enam kui kaks korda,” lisas Vergi. Kokku on Itella koostöös partneritega loonud 43 000 pakipunktiga Euroopat katva võrgustiku. Populaarsemad sihtriigid on Rootsi, Soome, Läti ja Leedu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757