Oleg Gross majandab oma ärisid edukalt

Oleg Gross
Oleg Gross

Meil ei ole olnud lineaarne, sirgjooneline tõus, meil on see siksakiline, aga kindlalt tõusus, rääkis ärimees Oleg Gross oma ettevõtete majandustulemustest.

ASi OG Elektra omanik Oleg Gross on rikaste koondtabelis 30. kohal ja paistab silma erakordse saavutusega: ta on ainsana oma varandust vääramatult kasvatanud.

„Mul kõrvad puhkavad, kui kuulen teid ütlemas, et oleme stabiilselt ja edukalt majandanud,“ lausub Gross. Ta lisab, et see teeb talle rõõmu, et see nii on ning ta peab seda loogiliseks, et see nii on.

Kui 2001. aasta Rikaste TOPis oli Grossi vara väärtus 2,7 miljonit eurot, siis 2016. aastal ilmunud edetabeli järgi oli tal vara 98,8 miljoni euro eest, mis andis talle ka läbi aegade parima, 15. koha. Kõige madalamal, 80. kohal oli Gross 2008. aastal ehk ajal, kui paljud ettevõtjaid tegid tänu majandusbuumile oma parima tulemuse.

Keskmiselt on Grossi vara igal aastal kasvanud 6,9 miljoni euro võrra.

Gross peab edu pandiks seda, et tema ettevõte on nii-öelda reaalne, mitte virtuaalne. „Meil on kõik reaalselt katsutavad asjad, me tegutseme reaalse elu keskel,“ seletas ta. „Kaubandus on ühtpidi väga raske valdkond, aga teistpidi väga stabiilne. Nii kaua, kui inimene elab, nii kaua ta sööb. Inimesed käivad iga päev poes, näiteks majandussurutise ajal jätsid inimesed võib-olla elektri eest maksmata, aga leiva ostsid nad lauale.“

Gross on rikaste koondtabelis olevatest ärimeestest üks väheseid, kes tegutseb vaid koduturul. See on olnud tema teadlik valik. „Eesti turul on raske tegutseda, aga see turg on suhteliselt stabiilne ja peamine – me ju tunneme koduturgu hästi,“ räägib Gross. „Olen veendunud, et meil on Eestis veel ruumi areneda küll ja küll.“

OG Elektra alustas 1992. aastal tegevust kahe kauplusega. 2001. aasta lõpus oli ketis 19 poodi ja praegu on 63 poodi. Kui algul tegutseti valdavalt Lääne-Virumaal, siis nüüd peaaegu kogu Eestis. Tallinnas ollakse alates 2002. aastast, praegu on pealinnas 15 kauplust. Alates 2000. aastast tegutseb AS OG Elektra Tootmine, mis valmistab liha- ja linnulihatooteid ning kulinaaria- ja kondiitritooteid.

Tutvu Äripäeva koostatud suure ülevaatega, kuidas on rikkus jagunenud ja kasvanud viimasel 17 aastal.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara