Saku: kuum juuli kasvatas jookide tarbimist viiendiku võrra

Jaan Härms
Jaan Härms

Juulikuine kuumus tõstis tuntavalt jookide tarbimist – Saku Õlletehase jooke osteti mullusega võrreldes üle 20% rohkem ning vett ja alkoholivaba õlut veelgi enam.

“Mullusest oluliselt suvisem juuli kajastub selgelt ka joogimüügis, mis keskmiselt on tõusnud viiendiku võrra,” kommenteeris Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms. Keskmisest veel märgatavalt enam kasvas juulis pudelivee müük, samuti on kogu tänavuse aasta vältel kasvu näidanud alkoholivaba õlle müük.“

Juulis osteti Sakus toodetud pudelivett mullusega võrreldes 50 protsenti rohkem ning alkoholivaba õlut enam kui kaks korda rohkem,” märkis Härms. Neid tendentse toetavad ettevõtte tehtud muudatused toodete valikus – tänavu pakub Saku lausa viit erinevat alkoholivaba õlut ja õllejooki.

Härmsi sõnul on nii õlle kui ka teiste lahjade alkohoolsete jookide kategoorias juulis jätkuvalt tõusuteel ka piirikaubandus. “Eelmise aasta juuliga võrreldes näitas Läti piirikaubandus järjekordselt kasvu – õlle puhul oli see pea kahekordne ning lahjade alkohoolsete jookide puhul enam kui kahekordne,” ütles ta. Piirimüügi osakaal oli juuliski Eesti sisemaisest tarbimisest enam kui kolmandik.

“Hüppeline nõudluse kasv juulis on meid tootjana muidugi proovile pannud – nii mõnedki kontoritöötajad on käinud abiks jooke pakendamas ja komplekteerimas, et tellimused õigeks ajaks täidetud saaksid. Siiski oleme hakkama saanud ja on hea meel, et vähemalt ilmataat meile sellel suvel appi tuli joogisektori keerulist olukorda leevendama,” lausus Härms.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara