Autor: Maarit Eerme • 23. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgus Ülemiste keskuse laienduse avamiskuupäev

Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits avalikustas nurgakivi üritusel, et laienduse avamine toimub 13. juunil 2019 ning keskusesse tuleb mitmeid uusi rentnikke.
Foto: Marek Metslaid

„Kaubanduskeskusesse toob inimesed eelkõige hea kaupluste koosseis, kuid laienduse eesmärk on kliendile pakkuda poodlemise kõrval ka kvaliteetset meelelahutust. On hea meel teatada, et Ülemiste laienduse uustulijad on näiteks O'Learys spordibaar ja Vapiano restoran,“ ütles Pärnits.

Ülemiste keskusesse lisandub laiendustöödega 13 000 m2 kaubandus- ja meelelahutuspinda, millest 10% moodustab kaubandus. Uude keskusesse tuleb uue põlvkonna Apollo kino koos O’Learyse meelelahutuskeskusega, moodne People Fitness spordikeskus, suur batuudikeskus, bowling, Vapiano restoran, lemmikloomakeskus Pet City, meesterõivaste kauplus Matinique, vabaajarõivaste kauplus Navy & Green ja pesupood Calvin Klein Lingerie.

Pärnits rääkis, et laienduse protsessi käigus suureneb ka Sportlandi ning LPP Retail kaupluste müügipind. „Suund on pigem sinnapoole, et kaupmehed teevad vähem uusi kauplusi, aga võimalusel laiendatakse olemasolevat kaubanduspinda.“

Ta rääkis, et neil on lauasahtlis ootamas ka juba kolmas Ülemiste keskuse laiendus. „Meie soov on ühendada Ülemiste keskus Ülemiste Cityga ning teha restoranide tänav mis oleks ka heaks ühenduseks Rail Balticu ja Lennujaamaga. Hetkel on sellest veel vara rääkida, kuid see võiks valmida 2025. aastaks,“ sõnas Pärnits.

Tallinna linnapea Taavi Aas rääkis, et Ülemiste on kõige kiiremini ja moodsamalt arenevaid piirkondi Tallinnas. „Kui seni on linna südameks peetud vanalinna ja mereäärset ala, siis Ülemiste keskus teeb Tallinnast kolme südamega linna,“ ütles Tallinna linnapea Taavi Aas.

Nurgakivi paigaldamise tseremooniast võtsid teiste seas osa Ülemiste keskuse arendaja Linstow tegevjuht Per Tore Mortensen, Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits, Tallinna linnapea Taavi Aas, SEB ettevõtete panganduse valdkonna juht Artjom Sokolov, Fund Ehituse tegevjuht Eiki Rump ja Apollo Grupi tegevjuht Mauri Dorbek.

Nurgakivisse müüriti ajakapsel, kus on hoiul head õnne toovad sümboolsed kingitused, tänase kuupäevaga ajaleht, rahatäht, filmipostrid ning koostöös Kinoteatriga toodetud humoorikad videoklipid tulevikust, kus Ülemiste keskus laieneb nii võimsalt, et varsti asub Tallinn Ülemiste keskuses, mitte vastupidi.

Laiendustöödega lisandub Ülemiste keskusele 13 000 ruutmeetrit kaubandus- ja meelelahutuspinda. Ligi 35 miljonit eurot maksvate tööde tulemusena tegutseb Eesti suurim kaubandus- ja meelelahutuskeskus 2019. aasta suveks juba 125 000 ruutmeetril. Laienduse projekti arhitektideks on Arhitektid AMB International (Norra) ja kodumaine ettevõte Novarc, sisearhitektuuri autorid on Priit Põldme ja Reet Sepp Joonprojektist. Hoone ehitab Fund Ehitus AS ning omanikujärelvalvet teeb inseneribüroo Telora.

Foto: Marek Metslaid
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757