R-kiosk pakub kolme lahendust töökäte puuduse lahenduseks

Tiia Ilves
Tiia Ilves

Töökäte puuduse lahendusena näeb R-kiosk nii töölepingu seaduse muutust, väikeettevõtjate maksusoodustusi kui ka välistööjõu piirangute leevendamist.

„Kui oleme endale ketina seadnud eesmärgiks, et kasvame, siis see tähendab, et peame ka töötajate arvult kasvama, aga kuhu kasvada, kui inimesi lihtsalt ei ole,“ rääkis R-Kioski personalijuht Piret Aess Postimehele ning lisas, et teenindus ja jaekaubandus ei saa endale töötajaid valida.

R-kioski Eesti juhid on kriitilised riigi suhtes, kes ei ole järjest süvenevale tööjõukriisile veel kuidagi reageerinud. Pole esitatud ühtegi ideed, mis aitaks tööandjatel praeguses tööjõukriisis hakkama saada.

R-kioski tegevjuhi Tiia Ilvese sõnul on ettevõtja, kes pakub kas iseendale või endale ja veel neljale inimesele tööd, riigi jaoks kuldaväärt. „Need inimesed ei oota sotsiaalabi ega koorma kuidagi riiklikke süsteeme, samas on maksusüsteem sama karm kui suurettevõtjatele, töölepingu seadus on paindumatu,“ rääkis ta.

R-kioski personalijuht Piret Aess näeb just kaubanduses ühe lahendusena paljukirutud välistööjõudu. „Oleme võõrtööjõust päris palju rääkinud, kõik on selle suhtes väga kriitilised, personaliinimesed aga saavad juba ammu aru, et me ei saa ilma nendeta,“ lausus ta.

Loe pikemalt Postimehest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara