Autor: Kaubandus.ee • 31. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver Latvia SIA likvideeritakse

Tallinna Kaubamaja otsustas äritegevuse Lätis supermarketite segmendis lõpetada, otsus grupi tegevusele mõju ei oma, selgub börsiteatest.
Foto: Raul Mee

Tallinna Kaubamaja Grupp AS avaldas 08.10.2009 börsiteate, milles teavitas, et külmutab Läti jaekaubandusturul opereerimiseks loodud tütarettevõtte Selver Latvia SIA tegevuse. Tegevuse külmutamise tingis toonane Läti majanduskeskkonna järsk halvenemine ja asjaolu, et tulemused ei vastanud ootustele. 2010. aasta alguseks suleti kõik kuus Lätis tegutsenud kauplust. Kaupluste sulgemise järgselt ei ole Selver Latvia SIA-s äritegevust toimunud.

Tänaseks on otsustatud äritegevust Lätis supermarketite segmendis mitte taasalustada ja juba kaheksa aastat mittetegutsev äriühing lõpetada. Eelnevale tuginedes andis Selver AS nõukogu täna nõusoleku Selver Latvia SIA likvideerimiseks ja Läti Vabariigi äriregistrist kustutamiseks. Alustatud on likvideerimise protsessi ettevalmistamisega.

Esimese sammuna likvideerimise protsessis tõstetakse Selver Latvia SIA aktsiakapitali võimaldamaks emaettevõtjale laenu tagasi maksmist. Peale kavandatavat aktsiakapitali suurendamist saab Selver Latvia SIA aktsiakapital olema EUR 284 852, mis koosneb 2006 aktsiast, neist igaüks nimiväärtusega EUR 142. Peale Selver Latvia SIA aktsiakapitali suurendamise kandmist Läti Vabariigi äriregistrisse, võtab Selver AS ainuaktsionärina vastu otsuse Selver Latvia SIA lõpetamiseks. Selver Latvia SIA likvideerijaks määratakse senine juhatuse liige Kristi Lomp, kes on ühtlasi Selver AS juhatuse liige.

Võttes arvesse, et Selver Latvia SIA-s ei ole alates 2010. aastast äritegevust toimunud, ei oma likvideerimine mõju Tallinna Kaubamaja Grupp AS tegevusele. Tallinna Kaubamaja Grupp AS jätkab tegevust Läti Vabariigis autokaubanduse segmendis tütarettevõtetes Forum Auto SIA ja Verte Auto SIA, mis tegelevad sõiduautode jaemüügiga. Samuti jätkab Läti Vabariigis tegevust Tallinna Kaubamaja Grupp AS tütarettevõte SIA TKM Latvija, mis tegeleb grupi omanduses oleva ja Lätis asuva kinnisvara haldamise, hooldamise ja kaubanduspindade välja üürimisega.

Selver Latvia SIA lõpetamine ei ole käsitletav tehinguna seotud isikuga Nasdaq Tallinna börsi reglemendi tähenduses. Tallinna Kaubamaja Grupp AS nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole vastavast tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.

Tallinna Kaubamaja Grupp AS informeerib börsi tütarettevõtja Selver Latvia SIA registrist kustutamisest ja vajadusel muudest olulistest sammudest börsi reglemendis sätestatud korras.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757