Uuring: kõige usinamalt koguvad sääste pensioniealised

Kõige kohusetundlikumalt koguvad sääste pensioniealised, kellest enam kui pooltel on kõrvale pandud vähemalt kolme kuu elamisraha, näitab BestCrediti suur laenukäitumise uuring.

"Kiir- ja tarbimislaenusid kasutatakse peamiselt ootamatute olukordade lahendamiseks, ja see selgitab, miks üle 65 aastased võtavad selliseid laenusid väga harva - neil on ootamatuste puhuks varu olemas," selgitas BestCrediti juhataja August Käära.

Vähemalt kolme kuu elamisraha on kõrvale pannud 37% eestimaalastest, kuid 65-aastaste ja vanemate seas on samasugune varu 59% inimestest.

Kuigi eakate inimeste sissetulekud kipuvad olema väiksemad, planeerivad nad Käära kinnitusel oma kulutusi hoolikalt. "Eakad inimesed teevad harva emotsioonioste, ligi pooled neist peavad igakuiselt pere-eelarvet ja kokkuvõttes satuvad nad ka makseraskustesse väga harva," märkis Käära.

Üle poole 65-aastastest ja vanematest kiir- või tarbimislaenu kasutajatest võttis selle mujalt kui pangast, eelistades kas alternatiivset krediidiettevõtet või kauplustes pakutavaid järelmaksuvõimalusi.

BestCrediti laenukäitumise uuring analüüsis 1000 eestimaalase laenukäitumist, sealhulgas mujalt kui pangast võetud laenude kasutamist. BestCredit OÜ on sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte, kes pakub ettevõtetele ja eraisikutele finantseerimistooteid 2012. aastast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara