Dava Foods: 7 soovitust, kuidas jaekettides edukalt müüa

Munad Selveris
Munad Selveris

DAVA Foods Estonia juhi Vladimir Sapoþnini hinnangul on tootjate vaatest koostöö jaekettidega paremaks läinud. Kunagi ei tahetud tarnijatega eriti suhelda, nüüd on rohkem avatust. Seminaril „Kuidas müüa jaekettidele?“ tõi ta oma aastakümnete kogemustest välja seitse soovitust, et jaekettides edukalt müüa.

1. Kui käite reisil, varastage julgelt! Ideid, mida jaekettides müüakse ja kuidas. Enamus asju on juba kusagil välja mõeldud.

2. Jaekettides oma toote müügi algus on lihtne. Näiteks erilised käsitööõlled. Esimene müügiedu alus on ostjate on uudishimu, aga mis edasi saab? See tuleb ka välja mõelda.

3. Oluline on tooteid väärindada. Näiteks 30% Eesti piimatoodangust läheb Leetu. Nad teevad sellest juustu ja müüvad maha. Seega võiks juba tootja ise teha lisaväärtusega tooteid.

4. Lisatooted tuleb välja mõelda. Lihtne on mõelda, et muna on muna, aga ei ole nii. Mõtle loovalt. Näiteks meil on plastikust munakarbid, mida saab laduda nagu lego, proteiini munajoogid, munavalge sprei. Nende asjade eest saab küsida hoopis teist raha.

5. Turundus on kardinaalselt muutunud. Kunagi tegime Sakus loosikampaania, millele tuli 1,3 milj vastust, auhinnaks oli luksuslik maastur. Täna enam nii suuri asju pole vaja teha. Vahel töötab suurepäraselt kellegi noore inimese nutitelefoniga filmitud ja lihtsalt kokku lõigatud video, hakkab levima ja annab suurepärase kontaktide arvu. Lihtsalt ja geniaalselt tuleb teha!

6. Suhtevõrgustik on oluline. Rohkem suhtlust näost-näkku. Firma juht-jaeketi ostudirektoriga, müügijuht- kategooriajuhiga, müügiesindajad- kauplusega. See on oluline! Rääkige oma tootest igas seltskonnas, andke proovida, jagage. Otsige isiklikke suhteid, nende kaudu on võimalik läheneda. Kontaktide võrgustik peab olema ülisuur.

7. Kõige olulisem: müük peab olema fun. Kui on fun siis tulevad tulemused. Ja kui on tulemused, siis seda tuleb tähistada.

Pikaajalise juhtimis- ja müügitöö kogemusega Vladimir Sapoþnin asus Eesti suurima munatööstust DAVA Foods Estoniat juhtima eelmise aasta kevadel. Varasemalt on ta olnud kaheksa aastat Cola Cola müügi- ja turundusdirektor Eestis, Leedus, Soomes ja Venemaal; Allied Domecq Spirits & Wine Eesti tegevjuht, Saku Õlletehase müügidirektor, NP Foods Group kommertsdirektor Lätis. Enne tööleasumist Dava Foods Estonia juhatuse esimehena oli Sapoþnin Fazer Eesti müügidirektor.

Osale arutelus

  • Aira Tammemäe

    Aira Tammemäe

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara