Autor: Kaubandus.ee • 13. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vapiano laieneb Eestis ja Soomes

Rahvusvahelise restoraniketi Vapiano Eesti, Soome ja Leedu restorane haldav Piano Group OÜ laiendab oma tegevust ning avab lähiajal mitu uut restorani Soomes ja Eestis. Lähiaastatel investeerib ettevõte uutesse restoranidesse ligi 7 miljonit eurot.
Foto: Eiko Kink

Piano Group OÜ juhatuse esimehe ja partneri Gert Kerde sõnul avatakse käesoleva aasta lõpus uus Vapiano restoran Helsingi suurimas Itis kaubanduskeskuses ning 2019. aasta suvel Tallinnas Ülemiste kaubanduskeskuses.

„Mõlemad restoranid luuakse kõige uuema Vapiano kontseptsiooni järgi. Uutesse restoranidesse lisanduvad eraldiseisvad take-away sektsioonid, kus külastajad saavad endale mugavalt toitu ette tellida, tellimust kätte saada, osta kaasa erinevaid jooke ja käsitöömagustoite ning muud värsket kraami. Sisekujunduses on pilgupüüdjaks Vapiano sümbol oliivipuu ning taimedest rohesein. Restoraniala jaguneb kaheks, külastajad saavad toitu nautida nii mugavas lounge’is kui ka casual-dining saalis – sealt avaneb vaade kööki, kus kokad valmistavad värsket toitu otse külastajate silme all,” rääkis Kerde. Ta lisas, et suvel sõlmis ettevõte Vapiano peakontoriga eksklusiivsust tagava lepingu, mille järgi Piano Group OÜ avab Soomes kokku viis uut restorani.

Vapiano avab uue restorani Helsingis Itis kaubanduskeskuses (endises Idakeskuses) selle aasta lõpus. Restoran hakkab paiknema kahel korrusel uue FinnKino kõrval, mis samuti avatakse peagi. Restoranis on 215 istekohta ja pinda kokku 580 m2. Esimese korruse sissepääsu juures hakkab paiknema Vapiano take-away lett, mis võimaldab külastajatel mugavalt tööle ja koju ette tellitud toitu kätte saada. Teise korrusel ulatub restoran siseaatriumi valgusküllasele terrassile.

Tallinnas Ülemiste kaubanduskeskuses avatakse Vapiano järgmise aasta suvel. Restorani tuleb 165 istekohta ja pinda on kokku 396 m2. Restoran saab naabriks avatavale Apollo kinole ning restorani juurest läheb kõnnitee Ülemiste Citysse. Ka Ülemiste Vapianosse tuleb take-away lett.

2002. aastal Saksamaalt alguse saanud Vapianost on tänaseks välja kasvanud omanäoline restoranisegment. Aastate jooksul on Vapiano võitnud väga palju erinevaid auhindu ja pälvinud tunnustusi parima toitlustuskontseptsiooni eest. Täna on üle maailma avatud rohkem kui 200 Vapiano restorani, mida igapäevaselt külastab tuhandeid inimesi.

2008. aastal avas uksed esimene Vapiano restoran Eestis asukohaga Tallinnas Foorum keskuses. Alates 2009. aastast on Vapiano avatud Solarise keskuses ning 2016. aastal avati Vapiano Tartus Kvartali keskuses. Soomes on Vapiano tegutsenud aastast 2011.

Vapiano restorane Eestis, Soomes ja Leedus haldava Piano Group OÜ omanikud on läbi erinevate ettevõtete Gert Kerde, Tarvo Jaansoo, Harri Ambur ja Andres Kivistik. Grupi eelmise aasta käive kolmes riigis kokku oli 11,5 miljonit eurot, selle aasta käibeks prognoositakse 12 miljonit eurot ning 2019. aasta käibeks juba 15,5 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757