Autor: Mait Kraun • 20. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon plaanib avada 3000 kassadeta poodi

Amazon kaalub kassapidajateta AmazonGo poodide suurt laienemist ning üle USA tahetakse 2021. aastaks avada 3000 uut poodi, kirjutab Bloomberg.
Foto: REUTERS/Lindsey Wasson, Scanpix

Kui Amazon saavutab edu, võib see segi paisata kiirtoidurestoranide ja tavakaupu müüvate poodide tööstused nagu 7-Eleven, Subway ja Panera Bread.

Seni on Amazon kassapidajateta poode avanud kokku vaid neli, kolm neist on Seattle’is ja üks Chicagos. Bloomberg kirjutas, et Amazoni tegevjuht Jeff Bezos on jätkuvalt katsetamas ning püüab leida parimat formaati. Kaks poodi müüvad ettevalmistatud toitu ning teised pakuvad toidukaupu.

Selle asemel, et ostu eest kassas tasuda, tuleb klientidel alla laadida rakendus, millega skaneeritakse poodi sisenemisel oma nutitelefoni. Sensorid ja kaamerad jälgivad seda, mida inimene omale ostukorvi paneb ja millega poest lahkub. Maksmine toimub automaatselt.

Raporti kohaselt plaanib Amazon sellel aastal avada veel 6 taolist poodi, järgmisel aastal aga juba 50 ja 2021. aastaks 3000.

Esimene AmazonGo kauplus avati 2016. aastal Seattles.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757