Autor: Logistikauudised.ee • 20. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Opelit hakkab Eestis esindama uus ettevõte

Kui kevadel ostis soomlaste Bassadone Automotive Nordic ära Peugeot` maaletooja Baltikumis, KW Bruuni, siis Opel teatas nüüd, et ka nende uueks esindajaks Baltikumis saab olema Soome firma LänsiAuto OY.
Tammsaare tee 51 kontor ning autode müügiks olevate autode parkimisplats.
Foto: Veiko Tõkman

Muudatused Opeli edasimüügivõrgus olid igati loogilised, sest siiani oli Opeli ametlikuks importööriks Baltimaades Budapestis asuv Opel Southeast Europe, mis oli välja kasvanud omaaegsest General Motorsi (GM) müügivõrgustikust. Teadupoolest müüs GM aga Opeli Peugeot ja Citroeni tootjale PSA-le ning lahkus sisuliselt Euroopast.

See, et PSA soovib nüüd Opeli müügivõrku oma käe järgi ümber korraldada, on pigem asjade loomulik käik.

„Mujal Skandinaavias tegutsevad uued Opeli importöörid juba mõnda aega, nüüd leiti tugev esindaja ka Soome ja Baltimaadesse: LänsiAuto OY ostis ära Soome Opeli importööri Opel Finland OY, saades sealseks maaletoojaks. Tehing sisaldas ühtlasi ka Opeli impordi ülevõtmist Baltimaades,“ lausus Opel Southeast Europe Eesti tegevjuht Marek Vihuri Logistikauudistele.

LänsiAuto on tema sõnul Soomes väga tugev tegija, kes müüb aastas sama palju uusi autosid, kui on Eesti sõiduautode turg kokku, ehk ca 23 000 autot.

Loe pikemalt Logistikauudistest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757