Autor: Kaubandus.ee • 24. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

JNG Investments omandas enamusosaluse Shoppa.ee'st

18. septembril toimunud tehingu käigus omandas JNG Investments Shoppa.ee enamusosaluse, kuid internetikaubamaja jääb grupi eraldiseisvaks ettevõtteks. Investeeringu suurust osapooled ei avalda.

Mõlemad osapooled kinnitavad, et liitumine tähendab Shoppa OÜ klientidele kiiremaid ja paremaid tarnetingimusi ja võimalust nautida paremate hindadega suuremat kaubavalikut. Samuti kiireneb tellimuste kohaletoimetusaeg ja paraneb klienditeenindus.

JNG Investments grupi esindaja Kait Liinevi sõnul on e-kaubanduse osakaal Eesti kaubanduses veel väike, kuid samas kiiresti arenev valdkond. “Soovime, et meie grupi ettevõte Via 3L areneks professionaalseks laoteenuste pakkujaks Baltikumi e-poodidele ning Shoppa OÜ osaluse ost aitab meil vastavad teenused välja töötada.” selgitas Liinev.

Shoppa OÜ esindaja Janek Barndõki väitel tahetakse juba lähitulevikus hakata pakkuma Shoppa tarnijatele ja teistele e-kaubanduse ettevõtetele fullfilment teenust. “Tegemist oli strateegilise otsusega, mille tulemusena Shoppa saab ligipääsu kogu Batikumi katvale logistika- ja ladude võrgule. Loodame mõne aasta pärast olla piirkonna tuntuim kaubamärk, mille kaudu kohalikud tootjad ja tarnijad pääsevad oma kaubaga ka Euroopa turule.” lisas Bardnõk.

JNG Investments on tuntud Eesti ettevõtjate Jaanus Krigolsoni, Kait Liinevi, Alger Närska ja Meelis Saaresalu investeeringute haldusettevõte. Grupi 2016-2017 majandusaasta konsolideeritud müügitulu oli 139,1 miljonit eurot ning gruppi kuuluvad lisaks tuntud kaubamärgid nagu hulgikaubandus- ja turundusettevõte Jungent, logistikaettevõtte Via3L. Hiljuti omandati osalus ka NB Quality Grupp OÜ-s.

Shoppa OÜ on 2009. aastal loodud veebikeskkond, mis koondas toona ühte kohta kokku kõik Eesti netipoodide kaubad. Aastal 2012 muudeti keskkond suureks interneti kaubamajaks ning tänaseks on Shoppa.ee suurima valikuga netikaubamaja, kus on müügil üle 100 000 toote ja mitu miljonit artiklit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757