Tarbijakaitseameti ja Tehnilise Järelevalve Ameti ühendamine läbis Riigikogus esimese lugemise

Eile Riigikogus toimunud istungil läbis esimese lugemise valitsuse algatatud eelnõu, mille eesmärk on ühendada seni osalt kattuvaid ülesandeid täitvad Tarbijakaitseamet ja Tehnilise Järelevalve Amet.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles, et kahe ameti ühendamine aitab tõsta erinevate majandustegevuste järelevalve võimekust, avalike teenuste pakkumist ja lihtsustab inimeste suhtlust riigiga.

„Tarbijakaitseameti ja Tehnilise Järelevalve Ameti igapäevatöö on sageli suhelda samade ettevõtjatega, kuid erinevate nõuete ja küsimuste osas. Soovime muuta riigiga suhtlemise ettevõtjate jaoks lihtsamaks ja tuua riigi kompetentsid ühte majja kokku,“ kommenteeris Simson.

Ühendamet alustab tööd järgmise aasta 1. jaanuarist ja loodav amet jääb täitma kõiki seni kahel asutusel olnud ülesandeid. „See kehtib ka tarbijate kaitse kohta, mis hakkab ametite ühendamisel toimuma samamoodi, nagu inimesed on sellega praegu harjunud. Tarbijad saavad endiselt pöörduda küll uue nime, aga samade ülesannetega ameti poole, kus antakse infot nende õiguste kohta ja aidatakse lahendada erimeelsusi kauplejatega,“ selgitas Simson.

Eile Riigikogus esimese lugemise läbinud eelnõuga viiakse seadustesse sisse muudatused, et oleks võimalik ühendada Tarbijakaitseameti ülesanded Tehnilise Järelevalve Ametiga. Ametite ühendamine lähtub riigireformi üldisemast põhimõttest, milleks on dubleerimise vähendamine riigiametites, ametiasutuste arvu vähendamine ning avaliku teenuse kvaliteedi ja kättesaadavuse paranemine.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara