Autor: Allan Rajavee • 4. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stokker laieneb Soome

Oktoobri esimesel päeval omandas AS Stokker 49% Soome aia- ja metsatehnika hulgimüügiettevõttest Teräosa OY. Stokkeri juhatuse liikme Priit Printsi sõnul tekkis võimalus Soome turule laieneda, kuna varem äärmiselt protektsionistlik turg on muutunud avatumaks.
Foto: Veiko Tõkman

See oli esimene osa 6. augustil sõlmitud kokkuleppest, millega Stokker omandab kolme aasta jooksul 100% osaluse Teräosas. Printsi sõnul on ettevõttel juba kaks aastat olnud plaan laieneda põhjanaabrite turule.

Tema sõnul avanevad Euroopa turud üha rohkem ja panevad rõhku konkurentsivõime kasvatamisele. Ka Soome turgu pole need muudatused puudutamata jätnud. “Kui Soome turg oli varem väga protektsionistlik ja seal toimisid vanad kliendisuhted, kus partnerlused kulgesid põlvest põlve, siis nüüd pööratakse üha enam tähelepanu toote ja teenuse hinna-kvaliteedi suhtele ning ka rahvusvahelisi ettevõtteid on kõvasti juurde tulnud, mistõttu on sealne turg päris suures muutuses,” leidis Prints.

Kui Stokkeri tegevus on suunatud eelkõige lõpp-kliendi teenindamisele ja seadmete müügile ning hooldusele, siis Teräosa peamine tugevus on eelkõige metsa-aiatehnika ning varuosade hulgimüük, mis on vaid üks kitsas Stokkeri tegevusvaldkond. “Lõpp-klienti teenidava ettevõtte ost oleks olnud loogilisem suund, kuid kui läheme ajaloos tagasi, siis 1990. aastatel Lätti ja Leetu laienedes tegime seal esimese sammu aia- ja metsakaupade hulgimüügiga,” tõi Prints paralleeli.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757