Autor: Kaubandus.ee • 18. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko omandas 1A Baltikumi veebipoed

Kesko Senukai Digital, mis kuulub Soome Kesko Gruppi, viis lõpuni tehingu, millega ta omandas 1A veebikauplused Baltikumis ning sai sellega piirkonna juhtivaks e-kaubanduse operaatoriks.

Kesko Senukai Group omandas 1A veebikaubamaja Läti aktsionäridelt pärast seda, kui kõigi kolme Balti riigi konkurentsiametid olid tehingu heaks kiitnud. Osapooled on kokku leppinud, et tehingu väärtust ei avalikustata.

1A Groupi Eesti tegevjuhi Timo Aava sõnul toob 1A ja Kesko Senukai Digitali ühinemine kaasa Balti riikide kiiresti muutuvas e-kaubanduse turul kvalitatiivse ja kvantitatiivse hüppe.

Kesko Senukai Digital on hetkel Baltikumi ehituskaupade e-kaubanduse sektori liider ning 1A on elektrooniliste ja muude kaupade müügi liider Lätis, mis tegutseb ka Eestis ja Leedus.

Plaani kohaselt ületavad ühinenud e-kaubanduse äride tulud sellel aastal 80 miljonit eurot.

Ühinemise tulemusena soovitakse klientidele pakkuda Baltimaade suurimat kaubavalikut. Kauplustes on müügil üle 250 tuhande nimetuse kaupa.

„Investeeringud mitme kanaliga kauplemise arendamisesse on osa ühinenud kontserni strateegilisest plaanist. E-kaubanduse kasv Balti riikides ületab oluliselt traditsioonilise jaekaubanduse müügikasvu ning oleme valmis pakkuma lahendusi, et kliendid saaksid ostud sooritada mugavalt, turvaliselt ja kiiresti,“ ütles Aava.

1A Eesti tegevjuhi sõnul on kavas investeerida teenuste kvaliteedi parandamisesse, tänapäevaste e-platvormide tehnoloogiasse, mobiilirakendustesse ja muudesse digikanalite lahendustesse.

1A Grupp on asutatud 2002. aastal kodumajapidamise, audio-video ja muude seadmete online-kauplemise platvorm, mis tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus. 2017. aastal oli ettevõtte tulu kõigis Balti riikides kokku umbes 41 miljonit eurot.

Kesko Senukai Digital on e-kaubanduse arendusettevõte, mis haldab Baltimaade suurimat ehitus-, remondi- ja kodutarvete Kesko Senukai kauplusi. Eelmisel aastal oli ettevõte tulu 19 miljonit eurot.

Soome kontsernile Keskole kuulub 50% Kesko Senukai Digital aktsiatest ning teine pool kuulub Kesko Senukai presidendile Arturas Rakauskasele, kes on jaekaubanduse võrgustiku ja investeerimisgrupi Šabolis ja Partnerid asutaja.

Kesko kontsern on üks Euroopa juhtivatest jae- ja hulgikaubanduse ettevõtetest, kelle eelmise aasta käive oli 13 miljardit eurot. Kontsernis töötab üle 45 000 inimese.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757