Südalinna piirkonnas alustavad tööd DPD jalgsikullerid

Kullerfirma DPD keskkonnasäästlikuma pakiveoteenuse projekti raames alustavad tänasest tööd kaks DPD jalgsikullerit, kelle ülesanne on saadetisi kohale toimetada üksnes Tallinna südalinna piirkonna ligi ruutkilomeetrisel alal.

„Tallinna südalinna piirkonnas on pakiveokliente palju ja nad on tihedalt koos, mis tähendas, et vaid autoga neid kliente teenindada ei ole efektiivne ning on üksnes koormaks keskkonnale,“ selgitas DPD Eesti tegevjuht Rainer Rohtla. „Kasutades sellel ruutkilomeetrisel alal kahte jalgsi liikuvat kullerit tähendab see arvutuste järgi ühes kuus ligi 2100 kilomeetrit, mida ei pea enam kaubikuga selles piirkonnas läbima ja seeläbi ka keskkonda saastama.“

„Jala liikuvad kullerid on DPD Eesti esimene samm kogu DPD grupi linnalogistika suurprojektis, mille peamine eesmärk on pakkuda paindlikumat ning keskkonnasõbralikumat pakiveoteenust suurlinnade südametes,“ märkis Rohtla.

Kullerid toimetavad Rävala puiestee piirkonnas kohale väikepakke kaaluga kuni üks kilo, mida tuuakse neile DPD peaterminalist kohale kahel korral päevas. Teenindatakse nii era- kui ka ärikliente.

DPD on alates 2013. aastast edukalt vähendanud oma keskkonnajälge ja seda vaatamata pakiveomahtude pidevale kasvule. Viie aastaga on uute tehnoloogiliste lahenduste kasutamise ja veoringide pideva optimeerimisega suudetud kogu grupi peale hinnangulist süsiniku emissiooni vähendada tervelt 11,2 protsenti.

„DPDGroup on vägagi teadlik sellest, millist mõju avaldab meie ettevõte keskkonnale ning on võtnud missiooniks vähendada enda ökoloogilist jalajälge nii palju kui võimalik,“ märkis Rohtla. „Jalgsikullerite algatus on samuti osa pingutusest võtta üha rohkem arvesse liiklusummikuid ja saastatust.“

Tänu senisele panusele keskkonnasäästu vallas on DPD Eestile omistatud ka Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi kõrgeim ehk kuldtaseme kvaliteedimärgis. Lisaks on DPD Eesti pälvinud tunnustust kui peresõbralik ja tervislik tööandja ning võrdse palga maksja.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara