Autor: Kaubandus.ee • 13. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima parandab töötajate eesti keele oskust

Käesoleva aasta suvest saavad tööandjad taotleda Töötukassast koolitustoetust töötajate eesti keele oskuse arendamiseks. Maxima sai Töötukassalt positiivse otsuse ja on esimene ettevõte Eestis, kes saab toetust nii suures mahus.

Maxima personalidirektor Lea Kimber toob välja, et jaeketis on eesti keele oskuste parendamine olnud alati päevateemaks. “Töötajatele on eesti keele tasemeeksamiks ettevalmistavaid koolitusi tehtud juba aastaid, kuid Eesti Töötukassa koolitustoetusega avanes meil suurepärane võimalus teha seda planeeritust suuremas mahus ja töötajatele mugavamalt,“ rääkis ta.

Keeleõpped toimuvad valitud kauplustes kaks korda nädalas ja see viiakse läbi kauplustes õpinguteks kohandatud töötajate puhketoas. Osaleda saab töö ajal töökohalt lahkumata ja tööst vabal ajal ning õpingutes oldud aeg kuulub tööandja poolt tasustamisele. “Oleme teinud kauplustes töötavatele kolleegidele keeleõppe võimalikult mugavaks, nad ei pea eraldi kuskile õppima minema, vaid saame seda võimaldada neile töökohal,” ütles Kimber Töötukassa toetusest avanenud võimalustest.

Töötukassa koolitustoetusega käivitati neljas Maxima kaupluses eesti keele klubid. “Alustasime kahes Tallinna ja kahes Narva kaupluses keeleõppega. Järgmisel aastal on plaanis keeleklubid käivitada veel kaheksas kaupluses,” lisas ta ja tõi välja, et näiteks Narva kolleegide puhul on plaanis hakata korraldama erinevate piirkondade kaupluste vahelisi roteerumisi, mis aitaksid eesti keelt veelgi paremini praktiseerida ja kinnistada. „Nii näiteks võivad Narva kaupluse töötajad töötada neile sobivail nädalail suuresti eestikeelse ostjaskonnaga Kuressaare Maximas, tööandjana korraldame töötajate transpordi ja kohapealse majutuse“.

Tänaseks on Maxima kauplustes Töötukassa koolitustoetusest loodud keeleklubid saanud endale ka osalejatelt toredad nimed. Narvas on näiteks “Vikerkaar” ja “Superõpilased”, Tallinnas on “Papagoid” ja “Ilus elu”. Töötukassa koolitustoetusest saab jaekett korraldada kauplustes eesti keele klubisid kuni 2019. aasta märtsini. Tööandja panus Töötukassa koolitustoetuse saamise korral on 20% toetussummast.

Koostöö Maxima ning Eesti Töötukassa vahel on kestnud kokku 14 aastat. Ettevõte värbab aktiivselt töötukassa kaudu üle Eesti, sõlmitud on tugiisiku teenuse leping ja korraldatud nõustamisi erivajadustega inimeste tööle võtmiseks. Maxima kauplustes töötab ligi 400 vähenenud töövõimega inimest. Personalile on korraldatud infopäevi, et tutvustada programmi Tööta ja Õpi võimalusi. Lisaks pakutakse suvel alaealistele töötamise võimalust. 2017. aastal tunnustas Eesti Töötukassa jaeketti tiitliga Tallinna ja Harjumaa parim tööandja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757