Autor: Kaubandus.ee • 13. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim tööpõhise õppe praktikant tuli kaubandusest

Eesti Tööandjate Keskliidu parima praktikandi konkursi „Praktik Cum Laude“ esikoha töökohapõhises õppes pälvis kaubandust õppiv Kelly Vokk, kes läbis töökohapõhise kutseõppe Espak Paide OÜ-s ning õpib Järvamaa Kutsehariduskeskuses müüja-klienditeenindajaks. Lisaks žürii tunnustusele sai ta ka publiku lemmiku tiitli.
Foto: ARON URB

Tööandjast Espak märkis praktikandi esitamisel iseloomustuseks, et Kelly Vokk on väga sihikindel, heade planeerimisoskuste ja organiseerimisvõimega. „Suurepärane meeskonnatöötaja: hooliv, samas konkreetne, julgeb esitada uusi ideid,“ iseloomustas võitjat Espaku Paide kaupluse juhataja Eno Miljan. Ta lisas, et praktikandi oluliseks eesmärgiks ettevõttes oli püstitada tööülesanded väga hästi, lähtudes eelkõige klientide mugavusest ja rahulolutundest, samuti ettevõtte väärtustest ja eesmärkidest. "Müüja-klienditeenindaja töö on keeruline ja hetkel teeninduse maastikul suhteliselt vähe hinnatud elukutse. Häid, professionaalseid teenindajaid otsitakse tikutulega. Espaki jaoks oli Kelly Vokk üks edulugudest ja eeskujudest.”

Kelly Vokk kommenteeris omalt poolt, et tema jaoks võrdub praktika töökogemusega. „Kuna tänapäeva ühiskonnas nõutakse noortelt tööle kandideerides eelnevat kokkupuudet töömaastikuga, siis miks mitte täiendada CV-d mõne huvitava praktikakohaga. Tihtipeale leiab ka tööandja endale sobiva töötaja just mõne praktikandi seast,“ märkis Vokk.

Kaubandussektori laiemat vaadet silmas pidades tõdes Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil, et klienditeenindaja on kaubanduses inimene, kes saab oma soojuse, abivalmiduse ja sõbralikkusega teha tööd, mis teeb kaasinimestele rõõmu. „Headest suhtlejatest, hakkajad ja empaatilised noored on kaubanduses väga oodatud ja saavad klienditeenindaja tööst väärtusliku kogemuse edasiseks karjääriks. Loodan, et selline särasilmne noor neiu nagu Kelly jätkab oma õpinguid kaubanduses ja leiab sektoris endale huvitavat tööd ja edasisi väljakutseid ka edaspidises tööelus," ütles Peil.

Kaupmeeste Liit nägi sellel suvel väga suurt huvi noorte poolt suvetööle kaubanduses, mis on rõõmustav ja hea võimalus nii noortele kaubandussektoriga tutvumiseks kui ettevõtetele teotahteliste uute töötajate leidmiseks.

Eesti Tööandjate Keskliidu parima praktikandi konkursil „Praktik Cum Laude“ osales sel aastal 43 noort. Tööandjate sõnul olid selleaastased praktikandid hästi ette valmistunud, suhtusid oma ülesannetesse tõsiselt, julgesid esitada küsimusi ning tulla välja ka oma ettepanekutega.

Kolmandat aastat korraldatavale konkursile said kandidaate esitada kõik organisatsioonid, kes pakkusid 2017. aastal praktika- või töökohapõhise õppe kohti.

Parima praktikandi tunnustuse pälvinud õppurid saavad auhinnaks Estonian Business Schooli karjäärinõustamise ja võimaluse läbida omal valikul kursuse, mis toetab nende õpinguid ja edasist tööelu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757