Autor: Kaubandus.ee • 14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaup24.ee emafirma ühines Poola juhtiva e-kauplusega

Baltimaade üks suurimaid e-kaubanduse ettevõtja Pigu Group, millele kuulub Kaup24.ee, ja Poola veebimüügi liider Morele.net ühendasid.

Pärast oma asukohariikide konkurentsiametitelt ühinemisloa saamist saab neist ettevõtetest Kesk- ja Ida-Euroopa üks suurimaid e-kaubanduse gruppe. Klientide jaoks tähendab see laiemat tootevalikut ja madalamaid hindu.

Uus partnerlus põhineb koostööl. Ettevõtted jagavad oma teadmisi ja parimaid tavasid turunduse, logistika, tehingute ja äritegevuse automatiseerimise vallas. Pigu Groupi tegevjuht Dainius Liulyse sõnul saavad selle koostöö eeliseid nautida esmajärjekorras just kliendid.

„Morele on Poola turuliider IT- ja elektroonikatoodete veebimüügis, pakkudes oma klientidele pea 1 miljoni erineva toote. Oma partneri tarneahelaga liitudes saame esimese sammuna laiendada tootevalikut. Tõenäoliselt hakkame nüüd oma klientidele pakkuma Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni kõige laiemat tootevalikut kõige soodsamate hindadega,” kinnitab Liulys.

Liulyse sõnul kiirendab koostöö Poola ettevõttega Pigu Groupi kasvu veelgi. Käesoleva aasta 9 kuuga kasvas Pigu Groupi tulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes mitu korda.

Ennustuste kohaselt peaks Pigu Groupi ja Morele Groupi aastakäive jõudma järgmise viie aasta jooksul 1 miljardi euroni. Ettevõtete kasvu, integratsiooni ja IT-süsteemide arendamise ning teiste koostööprojektide finantseerimiseks plaanitakse investeerida 13 miljonit eurot.

„Mõlemad ettevõtted jätkavad eraldi äriühingutena, ent saavad värskelt loodud aktsiaseltsi aktsionärideks. Morele ja Pigu kasv on äärmiselt dünaamiline nii tulu kui ka pakutava tootevaliku osas. Tänu tõhusale strateegiale on neist ettevõtetest saanud oma turul liidrid. Edasine kasvupotentsiaal on olemas mitte ainult organisatoorses mõttes, vaid ka turu edukaks konsolideerumiseks. Meie eesmärk on muuta uus aktsiaselts lähitulevikus piirkonna teiste üksuste konsolideerumisplatvormiks,” kinnitab Pigu ja Morele peamise investori, Poola erakapitali investeerimisettevõtte MCI Capital S.A. partner Maciej Kowalski.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757