Autor: Maarit Eerme • 16. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Disainkollektsioon viis Kaubamaja Pai kaubamärgi uuele tasemele

Eesti moekunstniku ja illustraatori Britt Samosoni ning Kaubamaja koostöös on valminud uus voodipesukollektsioon, mis on inspiratsiooni saanud Eesti looduse motiividest.
Toomas Volkmann ja Britt Samoson
Foto: Meeli Küttim

Moekunstniku joonistused jõudsid PAI voodipesule, aidates magamistubadesse tuua Eesti looduse ilu ja metsade sügavat rahu. Kaks voodipesudisaini on detailide poolest küll erinevad, kuid samas ühendab neid ilmselge loodusearmastus. Mõlemalt vaatavad vastu kõigile tuttavad kodumaised loomad, linnud ja taimed meie oma metsadest.

Samosoni sõnul sai ettevõtmine alguse sellest, et vormistas erinevad mõtted nn tujutahvliteks, mida sai kokku viis, seinast seina kujunduskeele ja detailidega. „Valisime sealt koos Kaubamaja meeskonnaga välja üheks suuna, milleks on mulle väga südamelähedane looduse teema. Arendasin seda edasi, valisin tegelased ja motiivid ning jäime viimaks tulemusega väga rahule,“ sõnas kunstnik.

Talle kui kunstnikule on oluline ka tehniline teostus ja PAI kangaste trükikvaliteet on väga hea. „Eestis sellist tulemust ma naljalt pole näinud, seega on tore, et kangatrükk Portugali meistrite käe all valmis.“ Kaubamaja kodu ja mängude valdkonna kaubandusjuht Siim Tammesalu sõnul valmib samas tehases ka teisi väga mainekate kaubamärkide kangaid ning voodipesu.

Tänaseks on PAI kaubamärgi arendatud juba seitse aastat. „Kui selle kaubamärgiga välja tulime, siis oli tunda, et vajatakse kodumaist ja kvaliteetset kodutekstiili,“ sõnas Tammesalu. Hetkel on nende soov teha kodutekstiili osas kõik võimalikud tooted. Kõige uuem antud kaubamärgi toode on lõhnaküünlad. „Järgmine arendus toimub vannitoa tekstiiltoodetes, kus plaanime turule tuua matid ning ka vannikardinad.“

PAI on Kaubamaja oma kodutekstiilide kaubamärk, mille tooted on hoolikalt valitud kõikjalt maailmast, pidades silmas Eesti inimeste kvaliteedi-, disaini- ja mustrieelistusi. Tootevalikus on voodipesu, köögitekstiil, rätikud, dekoratiivpadjad ja pleedid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757