Autor: Kaubandus.ee • 3. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohvikus pagaritoodete pakkuja jõudis jaekettidesse

Eestimaine pagaritoodete valmistaja Pagarini avas äsja uue tootmishoone ning võttis kohvikute kõrval suuna jaekettidele.
Foto: ANTS LIIGUS / Scanpix

Valminud tootmishoonest jõuavad Pagarini nime kandvad tordid ja koogid juba näiteks Selverisse, Comarketisse, Tallinna ja Tartu Kaubamajja ning detsembrist ka COOP'i kauplustesse üle Eesti.

Kodumaine Pagarini on viimase kolme aastaga avanud kuus omanimelist kohvikut ning jõudnud oma toodanguga veel mitmetesse Eesti kohvikutesse. Pagarini juht Ragnar Puhk ütles, et Tartusse ehitatud uue tootmishoonega tekkis võimalus suurendada märkimisväärselt senist tootmismahtu ja laiendada veelgi oma müügiulatust.

"Konkurents selles valdkonnas on väga tihe ja jaekettidesse jõudmine on paljude tootjate eesmärk, mistõttu tuleb enda tõestamiseks järjekindlalt pingutada ja oma brändi jaemüüjatele tõestada. Meie tugevuseks on kindlasti kvaliteetsed ja isuäratavad tooted, aga ka head logistilised võimalused ja tootmisvõimekus," ütles Puhk.

Ta lisas, et enesekindlust jaekettidesse pürgimisel andis juurde usk oma toodetesse. "Saime kohvikutest head tagasisidet ning klientidelt selge signaali näha meie tooteid ka mujal, mistõttu otsustasime muuta need veelgi kättesaadavamaks," märkis ta.

Pagarini brändi tooted on täna lisaks kohvikutele müügil 18 Selveris, 19 ABC Supermarkets kaupluses (Comarket ja Delice), Tallinna ja Tartu kaubamajades ning A1000 kauplustes.

ABC Supermarkets'i tootejuht Marju Tiitso ütles, et otsus Pagarini toodete edasimüügiks sai tehtud lähtuvalt tarbijate ootustest. "Lisaks maitsele ja kvaliteedile, mis paneb neid tooteid üha uuesti ostma, on Pagarini trumbiks kindlasti eristuvad pakendid, mis jäävad kirjudel poeriiulitel silma ja tekitavad huvi. Klientidele on oluline ka hinna-kvaliteedi suhe, mis Pagarini toodete puhul on samuti paigas," märkis ta.

Pagarini uues tootmishoones valmib juba praegu ühes kuus 45–50 tonni valikpagaritooteid, kuid võimekus on toota kordades enam. Jaekettidesse valmib uues tehases käsitööna peamiselt eestlaste maitse-eelistuste järgi valmistatud seitse magusat toodet. Nende seas on kolm torti (Oreo tort, Red Velveti tort ning Kreeka jogurti tort) ja neli kooki (Naopoleoni kook, Britta kook, Mee-karamellikook ja Mustsõstra-toorjuustukook).

Pagarini on 2010. aastal alustanud Eesti ettevõte, millel on lisaks jaemüügile Tartus, Tallinnas, Viimsis ja Pärnus kokku kuus kohvikut ja küpsetuspunkti. Selle kõrval ekspordib ettevõte oma toodangut ka Lätti, Leetu ja Soome. Pagarinis töötab kokku enam kui 60 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757