Autor: Kaubandus.ee • 14. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN ostab ABC Motorsi müügi- ja teeninduskeskuse kinnistud

EfTEN Real Estate Fund III tütarettevõte EfTEN Kolmas OÜ sõlmis lepingu ABC Motorsi müügi- ja teeninduskeskuse kinnistute ostmiseks Tallinnas Paldiski maanteel. Renault’ ja Dacia sõidukeid müüv ja hooldav ABC Motors jätkab sealsamas klientide teenindamist.
Foto: Meeli Küttim

Kinnistud kuulusid seni ABC Vara AS-ile ning tehingu jõustumisel üürib EfTEN Real Estate Fund III kinnistud tagasi ABC Motors AS-ile. Kinnistutel asuva keskuse kogupind on ca. 2400 ruutmeetrit ja omandatavate kinnistute kogupindala 9008 ruutmeetrit.

EfTEN Real Estate Fund III juhatuse liikme Viljar Arakase sõnul asub keskus väga heas kohas ja seda eriti autoteeninduse klientide jaoks, kes ei pea kulutama väärtusliku aega auto toomiseks ja viimiseks. „Lisaks on kompaktses keskuses peaaegu kogu pind kasutatud ning hoones on tugev üürnik, kes on seal tegutsenud juba üle 15-aasta.“

ABC Grupi nõukogu esimees Mart Vips ütles, et sarnaselt praktikale toidukauplustega, ei ole meie eesmärk ABC Grupi ettevõtete kasutuses oleva kinnisvara omamine ning pigem investeerime oma vahendid meie põhitegevuste arendamisse.

Kinnistute ostuhind käibemaksuta on 3 miljonit eurot. „Pangalaenuta puhastootlus on 8%, mis on fondile sobilik tase ning plaanime tehingus kasutada kuni 65% laenukapitali, mis suurendab jooksvat omakapitali tootlust märgatavalt. Tehing moodustab alla 3% kogu fondi varadest,“ ütles Arakas.

Tehing jõustub pärast loa saamist Konkurentsiametilt ning viiakse lõpule 2019. aasta jaanuaris.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757