Autor: Kaubandus.ee • 17. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colonna rajab Koplisse väikese kaubanduskeskuse

Ärikinnisvarale spetsialiseerunud investeerimisfirma Colonna rajab käesoleva aasta lõpuks Koplisse, endise kino Rahu hoone asukohale uue kaasaegse ärihoone, kus piirkonna elanikke teenindavatele kaubandus- ja äripindadele lisaks avab uksed Maxima kauplus.

Aadressile Kopli 69B rajatav kaubanduskeskus on kahekorruseline ning planeeringult T-tähe kujuline, üüritavat pinda on hoones 1400 ruutmeetrit. Tänaseks on sõlmitud ankur-üürileping Maxima kauplusega, ülejäänud äripindade üüriläbirääkimised hetkel veel käivad. Olemasoleva hoone lammutustöödega alustatakse veebruaris ning uus keskus loodetakse avada käesoleva aasta lõpuks.

Täna Kopli 69B asuv endise kino Rahu hoone on ehitatud 1959. aastal, viimastel aastatel on majas tegutsenud tuntud kasiino. „Arusaadavalt on üle poole sajandi vanusel hoonel Kopli piirkonna elanike jaoks suur emotsionaalne väärtus. Kuna 60 aastat vana hoone on tehniliselt juba väga amortiseerunud, siis oleks selle renoveerimine ning tänapäevastele nõuetele vastavaks muutmine olnud väga ajamahukaks ja sellega kaasnevad kulud majanduslikult ebamõistlikud. Otsustasime panustada piirkonda uute teenuste ja võimaluste loomisse värskemas ja kaasaegsemas võtmes,“ selgitas Colonna tegevjuht Margus Kluge.

Colonna panustab, et säilitada kino ühele seinale maalitud Dolores Hoffmanni fresko „Hommik“. Vitraažikunstnikuna tuntud Hoffmanni 1963. aastal maalitud suuremõõtmelise taiese olulisemad osad on EKA tudengite eestvedamisel seintelt eemaldatud ning need säilitatakse. Suurima, ligi 6-ruutmeetrise fresko tüki eemaldamist rahastab Colonna ning seda eksponeeritakse uue hoone vaateaknal spetsiaalse valgustusega.

Uues keskuses avatav Maxima kodukauplus on 700 ruutmeetri suurune ja annab tulevikus tööd kuni 25-le inimesele. Toidukaupade kõrval pakub pood laia valikut kodu- ja esmatarbekaupu. Maxima Eesti tegevjuht Marko Põdra sõnul näevad nad Koplit suure potentsiaaliga elamupiirkonnana Tallinnas ja nii on Kopli tn 69B aadressile loodava ärihoone asukoht nende jaoks vägagi strateegiline. "Ärihoone on suure liiklustihedusega ristmikul, samuti on kaupluse ees bussipeatus, mis võimaldab ühistranspordiga liiklejatele mugava juurdepääsu meie kodukauplusesse ehk ühe X formaadi Maximasse.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757