Autor: Kaubandus.ee • 22. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piret Mürk-Dubout hakkab vastutama Tallinki turunduse, müügi ja kaubanduse eest

Alates 15. aprillist hakkab uus Tallink Grupi juhatuse liige Piret Mürk-Dubout vastutama kontserni müügi ja turunduse, korporatiivse kaubamärgi, Tallink Duty Free, pardateenuste ning vastutustundliku ettevõtluse valdkondade eest.
Piret Mürk-Dubout
Foto: Andras Kralla

Tallink Grupp teatas täna hommikul börsile, et kontserni juhatuse koosseisus on viidud läbi muudatused. Tallink Grupi juhatuse esimehe Paavo Nõgene ettepanekul kinnitas ettevõtte nõukogu juhatuse uue liikmena alates 15. aprillist 2019. a. ametisse Piret Mürk-Dubout. Samas rahuldas ettevõtte nõukogu senise juhatuse liikme Andres Hundi palve ta juhatusest tagasi kutsuda. Andres Hundi volitused lõpevad 26.02.2019.a.

Alates 15. aprillist tegutseb Tallink Grupi juhatus Paavo Nõgene juhtimisel viieliikmelises koosseisus, kuhu kuuluvad lisaks juhatuse esimehele Lembit Kitter, Kadri Land, Harri Hanschmidt ja Piret Mürk-Dubout.

Piret Mürk-Dubout omab pikaaegset rahvusvahelist kogemust müügi ja turunduse valdkonnas ning ettevõtete juhtimises. Mürk-Dubout liitub Tallink Grupiga Tallinna Lennujaam AS-st, kus ta on 2016. aastast olnud ettevõtte juhatuse esimees. Mürk-Dubout juhtimise all kiirenes märgatavalt Tallinna Lennujaama areng ja tegevuse laienemine ning Tallinna Lennujaamale omistati Euroopa parima lennujaama ja parima business lounge’i auhinnad ning vastutustundliku ettevõtte kuldtase.

„Piret Mürk-Dubout on väga pikaajalise ja laia rahvusvahelise kogemusega Eesti tippjuht. Minu sooviks oli Tallinki juhatust täiendada rahvusvahelise müügi ja turunduse taustaga inimesega, kellel oleks töökogemus ka väljaspool Eestit. Lisaks pikaaegsele kogemusele Eesti telekommunikatsioonisektoris on Piret töötanud ka Telia asepresidendina Rootsis, vastutades 18 riigi strateegilise tegevuse eest,“ ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Nõgene on veendunud, et Piret toob Tallinki kollektiivi uusi mõtteid, teadmisi ja energiat ning tema vastutusaladeks saavad just need valdkonnad, kus ta on varasemalt enim saavutanud ning mis on tema tugevused.

„Andres Hunt tegi otsuse pärast pikki aastaid Tallink Grupist lahkuda ja kaaluda uusi võimalusi. Tallink Grupi juhatuse ja kogu Tallink Grupi pere nimel soovin ma Andresele edasiseks kõike head ning tänan teda pikaaegse ja märkimisväärse panuse eest meie ettevõtte arengusse,“ lausus Nõgene.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757