Autor: Triin Remmelgas • 10. september 2020

Eestlased korraldavad Põhjamaade suurimat toiduinnovatsiooni konverentsi

Juba kolmandat aastat järjest toimub Eestis Põhjamaade suurim toiduinnovatsiooni konverents Food Innovation Summit. 7. oktoobril videokonverentsi formaadis toimuv üritus toob kokku juhtivad toidueksperdid üle maailma, et analüüsida kiireid arenguid, mis on juba praegu põhjalikult ümber kujundamas toidusektori tulevikku.
Foto: Food Innovation Summit

Tehnoloogia ja investeeringud tuleviku heaks

Food Innovation Summit keskendub kahele paljutõotavale valdkonnale: taimsetele toodetele ja kultiveeritud lihale. Koos tervise- ja keskkonnateadliku tarbijasegmendi suurenemise ning toidutehnoloogia kiire arenguga näevad ettevõtted maailma suurtele probleemidele lahendust ning kasumi teenimise võimalust just taimsetes ja kultiveeritud toodetes.

Valdkonna buumist annavad tunnistust ka investeeringud: alternatiivsete valguallikate valdkonda on 2020. aasta esimeses pooles tehtud 1,1 miljardi USA dollari väärtuses riskikapitali investeeringuid, mis ületab kõiki eelmise aasta investeeringuid kahekordselt.

Võimalus õppida liidrite kogemusest

Food Innovation Summit toob esile valdkonna viimased trendid, uusimad tehnoloogiad ja suurimad kasvumootorid. Konverentsi peaesineja on David Kay, USA ettevõtte Memphis Meats kommunikatsioonijuht. Idufirmast, mis on tänaseks rakkudest „üles kasvatanud“ nii veise-, kana- kui ka pardiliha, saab tõenäoliselt esimene kultiveeritud liha turuletooja maailmas. Memphis Meatsi investorite seas on lihatööstuse suurettevõtted nagu Tyson Foods ja Cargill, aga ka tuntud filantroobid nagu Bill Gates ja Richard Branson. Samuti astuvad konverentsil üles Oatly, Unilever, Rimi, Gold&Green ja paljud teised.

„Pole kahtlustki, et alternatiivsete valguallikate turg kasvab plahvatuslikult – küsimus on vaid selles, millised toidusektori ettevõtted jõuavad trendist kõige rohkem kasu lõigata,“ sõnas Food Innovation Summiti peakorraldaja Anna Kaplina.

Lisainformatsiooni ja piletid üritusele leiad www.foodinnovationsummit.ee.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757