Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 2. veebruar 2021

Toidukapid arenevad kiirelt hõredama asustusega piirkondadesse

Foto: Strongpoint AS
Tallinnas on toidukapid juba ammu kohal ning neisse saab kerge vaevaga poest toitu kohale tellida. Lahendus on muutunud populaarsemaks ka pandeemia ajal, mil inimesed otsivad ostlemiseks lahendust, kus kontakte oleks võimalik minimeerida.

Baltikumi suurima jaekaubandustehnoloogiaettevõtte StrongPoint juhi Rimantas Mažulise sõnul hakkavad toidukapid populaarsust koguma aga hoopis väiksemates Eesti piirkondades. Põhjus on lihtne – täissuuruses poe ülalpidamine hõredama asustusega piirkondades on kulukas ja keeruline, kuna potentsiaalseid kliente on vähe. Toidukapi abil saab aga võrdlemisi väikese investeeringuga luua klientide jaoks lahenduse, kust toidukauba kätte saab ning pood ei pea kulutama märkimisväärseid ressursse poe ülalpidamiseks.

Hiljuti paigaldas StrongPoint koos Coopiga Tallinnast väljapoole Harjumaale 6 toidukappi, mis ongi mõeldud just selleks, et ka hõredama asustusega piirkondades elavad inimesed saaksid endale mugavalt ja kontaktivabalt kaupu tellida.

Kui esimesed toidukapid Eestis turule jõudsid, läks veidi aega, kuni inimesed uue lahendusega harjusid. Turul on näha trendi, kus toidukappidele on kujunenud üsna kiirelt kindel kasutajaskond, mis kasvab pidevalt, seega on kappide paigaldamine uutesse kohtadesse protsessi loogiline jätk.

„Nii palju kui meil hetkel infot on, siis on antud lahendus klientide poolt ka väga hästi vastu võetud ning see leiab kasutust. Kuna siiani on seda lahendust saanud kasutada vaid Tallinnas ja väga elaniketihedates piirkondades, siis on meil hea meel viia lahendus ka mujale Eestisse,“ sõnas Mažulis.

„Lisaks tuleb arvestada, et toidukapi lahendus on paljude klientide jaoks mugavam lahendus kui kuller, kuna toidukapi puhul ei pea klient kauba kättesaamiseks kindlal ajal kodus olema, vaid seda saab teha endale sobivamal ajal,“ sõnas Mažulis.

Turvalisus ja säilivus

Praegusel ajal on väga oluline mõelda ka kauba kättesaamise turvalisuse peale ja see on muutunud väga oluliseks ka klientide jaoks. Toidukapi kasutamine teeb ka selle äärmiselt lihtsaks, kuna lahenduse kasutamine on kliendi jaoks täielikult inimkontaktivaba.

Toidukapi puhul tekib inimestel aga tihtipeale küsimus, et kas kiiresti riknevaid tooteid saab toidukappi tellida ja kuidas tagatakse seal nende säilimine. Vähe teada fakt on aga see, et toidukapid toimivad samaaegselt ka külmikuna, mis tähendab, et ostetud tooted säilivad nende jaoks sobival temperatuuril ilma probleemideta seni, kuni klient neile järele jõuab.

Kui soovid rohkem teada saada meie toodete ja teenuste kohta, võta ühendust:

[email protected]

+372 528 7832

https://www.strongpoint.com/ee/lahendused/e-kaubanduse-logistika/click-collect-kaubakapid/

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757