Autor: Kaubandus.ee • 18. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere esitas VP Marketi planeeringule ranged piirangud

Rakvere Linnavalitsus ei algatanud täna veel detailplaneeringut alale, kuhu VP Market soovib rajada kaubanduskeskuse ja parkla.

Rakvere Linnavalitsus ei algatanud täna veel detailplaneeringut Tallinna tänav 9/9a ja 11 alale, kuhu VP Market soovib rajada kaubanduskeskuse ja parkla, kuid otsustas edastada firmale planeeringu lähteseisukohad ning ootab neile vastava hoonestuse ja ümbruse eskiisi esitamist.

Lähteülesandele vastava eskiisi olemasolu on detailplaneeringu algatamise eeldus, leidis linnavalitsus.

Linna üheks olulisemaks nõudmiseks on see, et uue hoone rajamisel taastataks Tallinna tänava poolne fassaadilahendus ajaloolisel kujul. Kõnealune hoone hävis suvises tulekahjus. Samuti ei tohi 'VP Market rajada suuremahulist parklat, vaid peab parkimise korraldama hajutatult.

Detailplaneeringu koostamisel peab VP Market lähtuma asjaolust, et planeeritav ala asub kesklinna välja kujunenud mitmekesise ja multifunktsionaalse hoonestusega alal.

Planeeritaval alal asuv hoonestusala ei ole otseselt kaitstav, kuid omab miljööväärtust. Soovitavaks peab linnavalitsus säilitada võimalusel osa hoonestusest või ajaloolist ilmet edastavad elemendid - näiteks munakivisillutis, käsitsi pumbatav kaev või paemüüritis osana uuest hoonestusest.

Uue hoonestuse planeerimisel tuleb lähtuda olemasolevast hoonestuse struktuurist ja paiknemisest. Hooned asuvad krundil erinevates väiksemates mahtudes, moodustades mitmekesise ja erinäolise terviku.

Haljastus peab moodustama enam kui 1/3 kinnistute pindalast. Haljastuse alla ei kuulu murukiviga sillutatud parkla, terrass ja varikatusealune. Kuna piirkonnas on vähe kõrghaljastust, peab VP Market säilitama kogu kõrghaljastuse, mida on võimalik säilitada ning planeerima uut.

Uus hoonestus võib olla mahult suurem kui kinnistutel asuv olemasolev hoonestus. Hoonestuse kõrgus võib olla kaks kuni kolm korrust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757