Autor: Kaubandus.ee • 1. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus viskas võlgades Itaalia elustiilikeskuse välja

Tänasest on suletud Viru keskuses asuv Itaalia elustiili keskus Felicitalia, mille leping lõpetati võlgnevuste ja kokkulepete mittetäitmise tõttu.

Uue rentniku osas alustatakse läbirääkimisi lähiajal.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul oli keskus sunnitud lepingu Felicitaly OÜ-ga lõpetama ennetähtaegselt, kuna Felicitaly ei täitnud juba pikka aega ei lepingus ega hilisemates kirjalikes kokkulepetes võetud kohustusi. Vasar ütles, et olulisema osa moodustasid sellest rendivõlad.

“Felicitalia avas oma uksed mais ning kahjuks juba juuni lõpus oli rendivõlg sedavõrd arvestatav, et pidime kehtestama maksegraafiku võla tasumiseks,” ütles Vasar. Vasara sõnul ei pidanud ettevõte sellest aga kinni. Püüdsime elustiili keskusele igati vastu tulla ja sõlmisime ka täiendavaid kirjalikke kokkuleppeid, et neile natuke aega anda, aga kõik lubadused jäid ainult lubadusteks,” kahetseb Vasar. Vasara hinnangul oli Felicitalia näol tegemist huvitava ja omalaadse kontseptsiooniga, mille õnnestumisele ta lootis ja panustas. Vasara sõnul on kirju ja lubadusi vahetatud aga juba liiga kaua. “Pole midagi teha – kui lepingut ei täideta ja võlad aina kasvad, siis on ainus võimalus leping lõpetada,” ütles Vasar.

Viru Keskus saatis 20. septembril 2006 a. Felicitaly OÜ-le kirja, milles tegi ettepaneku võlad tasuda 15. oktoobriks k.a. ning ühtlasi teatas, et vastasel juhul kasutab igust lepingutingimuste kohaselt lepingu ennetähtaegseks lõpetamiseks. Vastavalt lepingutingimustele pidi Felicitaly OÜ vabastama pinna alates 30. oktoobrist. “Olen regulaarselt Felicitalia juhiga suhelnud ning tundub, et nad on oma raske olukorraga leppinud,” ütles Vasar, kuid ei välistanud, et Felicitalia juhid otsivad võimalust keskusesse edasi jääda. “Meie seisukoht on aga selge – ei mingeid järeleandmisi,” välistas Vasar edasised kokkulepped või läbirääkimised.

Viru Keskus ja Felicitaly OÜ sõlmisid rendilepingu 19. detsembril 2005 aastal. Ettevalmistused elustiilikeskuse avamiseks algasid märtsis ning keskus avati 8.mail 2006 a.

Viru Keskus koondab 100 kauplust, söögikohta ja teenindust. Keskust külastab igapäevaselt ca 32 000 inimest ning see on kujunenud oluliseks kohtumispaigaks ja vaba aja veetmise kohaks. Viru Keskuse 2005. aasta käive oli 1,43 miljardit krooni ning keskust külastas eelmisel aastal üle 11,2 miljoni inimese.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757