Autor: Kaubandus.ee • 24. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ML Arvutid müüs poole aastaga arvuteid enam kui 90 miljoni eest

Eesti arvutitootja ja müüja ML Arvutid AS müüs selle aasta esimeses pooles viiendiku võrra enam arvuteid kui möödunud aasta samal perioodil.

Arvutimüügi käive ulatus 91,6 miljoni kroonini, kasvades 21%. Suurema tõusu on ML Arvutite müügis sel aastal teinud lauaarvutite müük, mis on kasvanud 24%, tagasihoidlikum tulemus oli sülearvutite müügis.

Kui 2006. aasta esimeses poolaastas müüdi 1960 sülearvutit kokku 23,9 miljoni krooni eest, siis sel aastal on tulemus 2097 arvutit 22,9 miljoni eest. Seega on selgelt näha keskmise sülearvuti hinna langust (2006. aasta esimesel poolaastal u 12 200 krooni, 2007. aasta samal perioodil aga u 10 900 krooni).

"Väga suuri üllatusi esimesel poolaastal arvutiturul ei olnud. ML Arvutite poolelt võib välja tuua hea lauaarvutite müügi kasvu. Selle taga on peamiselt tugev äriklientide nõudlus," selgitas ettevõtte tootejuht Mart Sepp.

Teiselt poolaastalt ootab ettevõte eelkõige sülearvutite ja erilahenduste müügi kasvu, kus üheks võtmeteguriks on Sepa sõnul kodukasutajate nõudluse kujunemine.

Kogu ML Arvutite müügikäive oli 2007. aasta esimeses poolaastas 129 miljonit krooni, mis jäi samale tasemele eelmise aasta numbriga. Selle põhjusena tõi Sepp välja arvutite keskmise hinna languse, seda eriti sülearvutite puhul, ning selle, et grupis korraldati teatud tootegruppide distributsioon ümber, mistõttu tarned ei liikunud enam läbi ML Arvutite.

ML Arvutid, endise nimega MicroLink Arvutid asutati1997. aastal. Ettevõtte peamised tegevused on arvutustehnika tootmine ja müük Eesti vabariigis. Ettevõttes töötab 60 inimest. ML Arvutid ASi käive oli 2005./06. finantsaastal 318 mln krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700