Autor: Kaubandus.ee • 22. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Personalijuht: siestat ei vaja, seda asendavad lõunapausid ja ühised kohvijoomised

AS Fakto personali- ja kvaliteedijuht Karin Kivari sõnul ei vaja Eesti siestat, sest pikemad lõunapausid ja ühised kohvijoomised on niigi olemas ning hilise õhtuni töölaua taga istumise asemel on tore käia sõpradega õhtusöögil või kinos.

„Eesti tingimustes ei ole mõtet siestat pidada ja kliima ka selleks ei sunni. Kui vaja, saab ka pikemaid lõunapause pidada,“ rääkis Kivari, kelle sõnul eestlastel erinevates ettevõtetes on kella 12-14ni lõuna ja paljusid just lauatelefonilt tabada ei ole võimalik.

Teise põhjendusena toob Kivari hilise õhtuni töölolemise. “Me kõik ju tahame õhtul sõpradega söömas käia või kinos, mitte õhtuni töölaua taga olla,“ põhjendas Kivari praeguse olukorra plusse.

Aripaev.ee küsis Karin Kivarilt tänase päevaküsimuse „Kas tahaksite pidada keskpäeval siestat?“. Sellise ettepanekuga tulid hiljuti välja ametiühingud.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700