Autor: Kaubandus.ee • 7. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikanurga Äriparki tuleb üle 110 000 m² kauplusi

AS Süda Maja arendatavasse 85hektarisse Ameerikanurga Äriparki tuleb Eesti üks suurimaid kaubandusparke. Norra arhitektuuribüroo AMB Arkitekteri koostatud eskiisprojekti järgi on kauplusepinda üle 110 000 m², teatas firma.

„Ameerikanurga Äripargi kaubanduspargi vastu tunnevad huvi eelkõige Eesti turul praegu veel esindamata kaubandusketid,“ ütles AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste. „Tegemist on keskmisest suuremat müügipinda nõudvate ettevõtetega, kelle seas on näiteks toidukaupade, mööbli, ehitus- ja sisustuskaupade ning koduelektroonika müüjad.“

„Arenenud turgudel on tavapärane, et suured kauplused on koondunud kesklinnast väljapoole, magistraalide ristumiskohtadesse, kuhu on hea ligipääs, palju parkimiskohti, piisavalt ruumi kauplustele ja ladudele. Lisaks on äripargi kaubanduspargis kesklinnast ja kaubamajadest madalamad kulud,” lisas Veiko Murruste.

„Ameerikanurga Äripargi kaubanduspargi arendamine toimub etapiviisiliselt. Käesolevas etapis lähtub planeering konkreetsete kaupluseoperaatorite vajadustest: nende kaubanduspinna suurusest, paiknemisest pargis ning parkimiskohtade arvust. Teise etapi juurde asume siis, kui esimese etapi ankurrentnikud on paigas,“ rääkis Veiko Murruste.

Ameerikanurga Äripargi Arhitektuurse eskiisprojekti tegi Norra arhitektuuribüroo AMB Arkitekter, kes töötas välja Ameerikanurga Äripargi kaubandushoonete, parkimisplatside, teede ja haljastuse paigutuse, määras arhitektuursete lahenduste lähtekohad, sealhulgas materjalide ja värvide valiku ning muud põhimõtted hoonete projekteerimiseks. Ameerikanurga Äripargi liiklusskeemid töötati välja koostöös teedeprojekteerimisele spetsialiseerunud ettevõttega WSP Sweden International AB Rootsi kontoriga, kes on ka Tallinna ringtee rekonstrueerimisprojekti üks autoritest.

Ameerikanurga Äripark kerkib Rae valda, Jüri asula lähedusse 10 km kaugusele Tallinna linnapiirist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700