Autor: Kaubandus.ee • 29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohvik Moskva taotleb ise enda pankrotti

Kohvik Moskva esitas ise Harju maakohtule taotluse alustada pankrotimenetlust, mille kohus eile ka rahuldas. Praeguseks on kohvik suletud.

„Pankrotiavalduse esitas seadusest tulenevalt Kohvik Moskva OÜ ise. Diskreetselt enne istungit kahjuks pikemalt kommenteerida ei saa,“ ütles e-kirjas Äripäevale Kohvik Moskva juhatuse liige Timo Tirs.

Pankrotimenetluses ajutiseks halduriks määratud Ly Müürsoo ütles Äripäevale, et kui võlgnik ehk siis antud juhul Kohvik Moskva pankrotiavalduse esitas, siis pankrotiseaduse kohaselt eeldatakse, et ta on maksejõuetu. „Kuna OÜ Kohvik Moskva poolt sõlmitud rendileping on rendileandja poolt üle öeldud, siis majandustegevus on peatunud,“ lisas Müürsoo.

Pankrotiavalduse kohaselt on kohvikul likviidset vara 20 939 krooni, mis on nõuded ostjate vastu, ütles pankrotihaldur. Kuna realiseeritavat vara ei ole, siis pole Müürsoo sõnul midagi ka enampakkumisele panna ning tuleb kontrollida, mis on varast saanud.

Kohvik Moskva oli ruumides rentnik ja ruumid kuuluvat Tallinna linnale. Kohtuistungi ajaks määras Harju maakohus eile 2. juuni.

Krediidiinfo andmeil võlgneb Kohvik Moskva maksuametile üle 1,5 miljoni krooni väärtuses makse ning üle 212 000 krooni intressi. Samuti ootavad kohvikult võlgade tasumist kaks inkassofirmat, mis kokku tahavad saada kuni 280 000 krooni. Kohvikul on ka kaks liisinguvõlga suurusjärgus kuni 55 000 krooni ning veel maksehäireid. Tänase päeva seisuga on ettevõttel esitamata üks maksudeklaratsioon.

Selle aasta 1. aprillist kuulub Kohvik Moskva lätlasele Viktors Smirnovsile. Varasemad omanikud Sepo Kuri osalusega Sepnex Grupp OÜ ja Timo Tirsi osalusega Corplink OÜ on ärist lahkunud. Kohvik Moskva juhatuse liiga on äriregistri andmetel endiselt Timo Tirs.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757