Autor: Kaubandus.ee • 22. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brittidele terendab käibemaksu tõus

Tulevast aastast tõstab Briti valitsus uuesti käibemaksu, mida finantskriisi kõige kriitilisemal hetkel alandati, et nõudlust majanduses üleval hoida.

Inimesed on maksukergendusele reageerinud erinevalt, näitas BBC korraldatud küsitlus. Enamus sooviks siiski, et maksukergendus selle aasta lõpuga ei lõpeks.

23% BBC küsitlusele vastanuist ütles, et käibemaksu vähendamine 15%le ajendas neid tegema kulutusi, mida nad tegelikult ei plaaninud. 27% vastanuist aga möönis, et nad toovad oma kulutused nüüd aastalõpu eelsesse perioodi, et madalamat maksumäära ära kasutada. Pea kolmandik tunnistas, et käibemaksu tõstmisega nende kulutused edaspidi vähenevad.

73% vastanuist avaldas soovi, et maksusoodustus selle aastaga ei lõpeks.

Küsitlusele vastas veidi üle 1000 inimese.

Briti valitsuse plaani järgi kerkib käibemaks Suurbritannias tuleva aasta 1. jaanuarist taas 17,5%le praeguselt 15 protsendilt, kus see on olnud alates 2008. aasta 1. detsembrist. Maksu langetamise mõte oli anda inimestele n.ö lisaraha taskusse, et sel moel riigis tarbimist ergutada.

Oktoobris kasvas jaemüügi käive Suurbritannias aastatagusega võrreldes 3,4% - suurim kasv oli rõivaste ja jalatsite osas.

Hinnatõusu ei plaani Briti jaekaupmehed käibemaksu tõusust hoolimata siiski enne jaanuari lõppu, vahendas BBC.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757