Autor: Kaubandus.ee • 31. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebruaris püsis jaemüük stabiilses languses

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük vähenes 2010. aasta veebruaris nii jaanuari kui ka eelmise aasta veebruariga võrreldes, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta lõpus alanud jaemüügi languse aeglustumine jätkus ka tänavu jaanuaris, mil jaemüük vähenes eelmise aasta vastava kuuga võrreldes 11%.

Veebruaris püsis jaemüük stabiilses languses, vähenedes kümnendiku. Mullu oli just veebruaris jaemüügi langus kõige suurem — 19%.

Veebruaris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 3,8 miljardit krooni.

Kaupade jaemüügi langust mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük vähenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 14%. Kõige rohkem ehk 27% vähenes jaemüük majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Eelnevate kuudega võrreldes aeglustus langus spetsialiseerimata tööstuskaupade kauplustes ning muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus jaemüük vähenes aastaga 12%. Nende kaupluste jaemüügi languse aeglustumisele avaldas osaliselt mõju 2009. aasta madal võrdlusbaas.

Jaemüük toidukaupade kauplustes on viimastel kuudel olnud küllaltki stabiilne. Veebruaris vähenes see eelmise aasta veebruariga võrreldes 6%.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 5%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli vähenemine 1%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli veebruaris 4,6 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis ligi 85%. Müügitulu vähenes nii jaanuari kui ka eelmise aasta veebruariga võrreldes jooksevhindades 5%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700