Autor: Kaubandus.ee • 15. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apollo müüginumbrid kasvasid poole aastaga 12%

Tänu uutele kauplustele Tallinnas Solarsise keskuses ja Tartus Lõunakeskuses kasvasid Apollo müüginumbrid eelmise aasta I poolaastaga võrreldes 12%, ütles Rautakirja Eesti juht Ivar Vendelin Äripäevale.

Klassikaline raamatumüük ise on väikeses langustrendis, kuid erinevad mängud, filmid ning tarbe- ja kontorikaup lähevad varasemast paremini, lisas Vendelin. AS Rautakirja Estonia, mis lisaks Apollo raamatupoodidele majandab ka Forum Cinemas kinosid, müüb filme, videosid ja mänge ning haldab Lehepunkti ja R Kioskite ketti, tegutseb alles tänavu maist.

Viru tn Apollo viimane tööpäev oli 7. augustil. Parimatele töötajatele leidis Rautakirja uue töökoha Apollo keti teistes kauplustes, kuid mõned töökohad koondati. Kui palju inimesi täpselt koondati, Vendelin ei täpsustanud.

Kaupluse sulgemise põhjuseks oli Vendelini sõnul lõppenud rendileping ja see, et Viru tn Apollo pind ei rahuldanud enam esinduskaupluse vajadusi. Ühtlasi asub Tallinna kesklinnas, Viru tänavast vaid 300 m kaugusel Solarise keskuses, rohkem kui kaks korda suuremal pinnal kaasaegne Apollo kauplus.

Vendelin ei kinnitanud, et Viru kaupluse sulgemine oleks osa suuremast restruktureerimisplaanist. "Meie müügivõrk on pidevas arengus. Juulis avasime Rakvere kesklinnas Kroonikeskuses uue Apollo kaupluse. Augustis oleme avamas uut kauplust ka Haapsalu kesklinnas. Oktoobris avame Kristiine keskuse uues osas ja uuel pinnal praegusest jällegi kaks korda suurema Apollo meelelahutuskaupluse, kus lisaks raamatutele saab osta suures valikus filme, muusikat, mänge, mänguasju või niisama meeldivalt kohvikus aega veeta," selgitas ta lisades, et seal on tegemist esmakordse ja uue kontseptsiooniga Eestis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757