Autor: Kaubandus.ee • 25. november 2010

Varju hoidnud Quelle partner

Kataloogikaubamaja Quelle laojääkide müügiga tegeles 2008. aasta sügisel asutatud firma Rannuti Kaubandus, kelle omanik hoiab end millegipärast avalikkuse eest peidus.

Rannuti Kaubandusele kuuluvad Discounter kaubamärgi all tegutsevad riidepoed Eestis, Lätis ja Leedus. Äri läheb hästi, müügikäive ulatub pea poolesaja miljoni kroonini, dividendeks määrati mullu viis miljonit krooni. Nendes poodides müüdi Mari Rahumägi juhitud, kuid emafirma pankrotistumise tõttu eelmisel aastal tegevuse lõpetanud kataloogikaubamaja Quelle laojääke.

Ettevõtte juht Marko Tamm kinnitas, et firmal on ka 2010. aastal läinud hästi ja tulemustega ollakse ise väga rahul. Tema sõnul loodi Rannuti Kaubanduse tõesti alles 2008 aastal, eelnevalt oli Discounteri kaubamärk teise ettevõtte käsutuses ning omandati Rannuti Kaubanduse poolt 2008 a. oktoobris. See tähendab, et kohe, kui ettevõte tegevust alustas.

“Peale seda avasime 2009 a. alguses täiendavate investeeringute toel 2 uut müügipunkti ning alustasime laienemist Läti ning Leedu turgudele,” märgib Tamm.

“Ettevõtte omanik(ud) tänab(vad) teid väga viisaka kirja eest ja on valmis läbi ettevõtte juhatuse vastama kõikidele huvi pakkuvatele küsimustele,” vastas Tamm kirjalikult Äripäeva küsimustele, kui soovisime teada, kes on selle eduka ettevõtte omanik.

Kuni 2009. aasta suveni kuulus Rannuti Kaubanduse OÜ firmale Quail Consult, mille omanikuks oli omakorda advokaadibüroo Concordia jurist Andres Vutt. Praegu peidab omanik end aga Nordea Panga kliendikonto taha.

„Puhas klienditöö, sellega minu roll piirdus. See oli suhteliselt ammu. Ausalt öeldes ma rohkem sellest suurt ei mäletagi, see oli puhas asutamisteenus. Ma ei tea sellest ühingust tänase päevani rohkem midagi. Aga ma ei saa neid andmeid ka avaldada teile, see on see küsimus. Ja kui ma teile päris täpselt ütleks, siis ma valetaks teile.  Ma ei mäleta tõesti. Aga ma ei saa seda ka öelda. See on sama, et mul on praegu seal ühingus ka üks firma üleval. Ma ei ole nüüd massiline riiulifirmade asutaja, aga mõnikord ma olen neid teinud. Mul ei ole nende (Rannuti Kaubanduse - toim) inimestega rohkem mingit kontakti olnud. Ma olen küll ilmselt kohtunud nendega, me oleme mingeid pabereid vahetanud, aga rohkem ma ei tea ka midagi,“ selgitas Vutt, miks ta oli vahepeal Rannuti Kaubanduse omanik.

Rannuti Kaubandusel on aga üks väike, kuid kõnekas seos perekond Rahumägiga. Habemega teema on Jaanus Rahumäe armastus luksusautode vastu. Kevadel jäi riigikogulane fotograafi objektiivi ette lahtise musta Cadillac XLRiga ringi tuisates. Ta keeldus toona avalikustamast, kelle autoga ta ringi sõidab. Äripäeva andmetel on see Cadillac Mari Rahumägi tütre kasutuses. Auto kuulus küll liisingfirmale, aga seda rentis Rannuti Kaubanduse OÜ.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700