Autor: Kaubandus.ee • 22. september 2011

Leiburi juht: hinna tõstmine tuleval aastal on suur risk

Hinna tõstmine järgmisel aastal on keeruline küsimus, kuna nii tõstmine, kui ka sellega viivitamine on risk, märkis Leiburi juhatuse esimees Asso Lankots.

„Sellel aastal Leibur ei tõsta hindu sest, et olulised sisendid ei tõuse,“ vastas Lankots küsimusele, kas Leibur tõstab tuleval aastal hindu. „Meie jaoks kõige olulisem sisend on jahu hind. Järgmisel aastal ähvardab Leiburit 8-10% elektrihinna tõus. See ei ole veel põhiargument miks hinda tõsta, kõik meie jaoks sõltub suuremal või vähemalt määral jahu hinnast,“ selgitas ta.

„Ma arvan, et hinna tõstmine järgmisel aastal on suur risk vabaturu tingimustes, kuna majanduskasvu väljavaade on kehv, kuid ma arvan, et hinna tõstmata jätmine on sama suur risk – keeruline koht. Viivitamine on risk ja tegemine on risk,“ arutles Leiburi juht. Lankotsi sõnul suudavad sellised monopoolsed ettevõtted nagu on energiatootjad tõenäoliselt hinda tõsta iga ilmaga.

Eilsel Äripäeva konverentsil Äriplaan soovitas riskiinvestor Jüri Mõis ettevõtjail järgmisel aastal julgelt hindu tõsta. „Vähemalt sama palju kui tõuseb elektri hind,” tõi Mõis näite.

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700