Autor: Kaubandus.ee • 7. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olympic ostis kulda. Palju.

Masujärgselt edukalt jalgadele tõusnud ning väga hea kasumlikkuse saavutanud Olympic EG on viimases kvartalis ühe osa vabast rahast paigutanud kulda, tõustes Tavidi ja Eesti Panga kõrval Eesti suurimaks kullaomajaks, kirjutab tänane Äripäev.

Olympic EG finantsjuht Madis Jääger selgitas, et vastavalt selle aasta juunis kinnitatud kasiinofirma valuutariskide juhtimise põhimõtetele on nad valuutariskide juhtimiseks ostnud investeerimiskulda. Ta tunnistas, et kulda paigutatud summa jäi 6-8 miljoni euro vahele.

Olympic EG suuromaniku Armin Karu sõnul on kulda investeerimine mõistlik ja aktsionäridele kasulik tehing. "Otsuse tegemisel lähtusime OEG üldisest investeerimispoliitikast ning leidsime, et globaalse majanduse ja finantsturgude praeguses olukorras on ühe osa vabade vahendite paigutamine investeerimiskulda mõistlik ning aktsionäride huve teeniv otsus," selgitas Karu. "Investeerimiskuld on piisavalt likviidne selleks, et sellesse investeeritud vahendid vabastada koheselt, kui tekib vajadus uuteks investeeringuteks OEG põhitegevusse."

Äripäeva arvutuste kohaselt võib Olympic EG soetatud kulla kogus arvestades kolmandas kvartalis olnud väärismetalli keskmist hinda, 1700 USA dollarit untsi kohta, küündida 200 kilogrammini. See on pea sama palju kui Eesti Panga või Tavidi kullavaru.

Jaanipäeva paiku nimetas valuutavahendaja ja kullaäriga tegelev Tavid, et nende kullavarud on kasvanud 420 kilogrammini. Eesti Panga septembrikuise bilansi alusel on keskpangal kulda ligi 10 miljoni euro eest.

Pikemalt artikli lugemiseks palume siseneda Äripäeva paberlehe peegeldusse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757