Autor: Kaubandus.ee • 18. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi ärimees: jootraha teeb kelnerist prostituudi

Paljud meist jätavad restoranis kelnerile jootraha. Kuid rootslasest restoraniomanik Carl Jan Granqvist võrdleb Expresseni veergudel seda kommet prostitutsiooniga.

Endise kelnerina toob Granqvist kelneri ja prostituudi ameti vahel paralleeli, sest mõlema puhul maksab klient hea suhtluse eest peale. „Kelnerina ma tundsin ennast räpasena, kui keegi tahtis mulle ekstra maksta töö eest, mille eest ma niigi palka sain,” rääkis Granqvist.

Näiteks Ühendriikides ja Kanadas on klientide jootraha arvestatudki kelneri palga osaks, seevastu Rootsis pole tipi jätmine kombeks. Kui mõni purjus klient jootraha jätabki, jagavad ettekandjad ja köögipersonal selle omavahel ära, kirjutab Expressen.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700