Autor: Kaubandus.ee • 22. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiajoogiturul käib kõva trügimine 

Globaalne energijookide turg kasvab järgmiste aastate jooksul rohkem kui veerandi võrra aastas ja tootjad on otsimas uusi turusegmente, vahendab Euromonitor International.

Tarbijauuringuid läbiviiva Euromonitor Internationali analüütik George Fulep rääkis, et viimasel ajal on energiajookide turul olnud mitmeid muutusi. Pärast kriisi on turg jälle kasvama hakanud ja joogitootjad otsivad võimalusi sellest osa saada.

Näiteks Coca Cola ostis Rootsis eelmisel aastal ära energiajookide turu kolmanda tegija Monster Energy ja varasemast on tal Rootsi turu teise tegija edasimüügiõigused.

Maailma suurim energiajookide tootja on endiselt Red Bull, kelle käes peaks maailma turust olema üle poole.

Samas trügivad turule uued tegijad, otsides võimalusi jõuda kitsamate sihtgruppideni. Näiteks Rootsis märkasid kaks üliõpilast, et kui noormehed jõid eksamiperioodil Red Bulli, siis tüdrukud apelsinimahla kofeiinitablettidega.

Neil tekkis idee pakkuda midagi Red Bulli laadset spetsiaalselt naistele ja nad tõid turule Femme Natural Boosti, mis sisaldab kofeiini ja rohkelt toitaineid. Toode pakendatakse kitsasse roosasse plekkpurki ja müüakse ülikoolide lähedalasuvates toidupoodides.

Euromonitor Internationali andmetel kasvas Rootsi energiajookide turg kõigest aastaga 10% ja selle käive oli peaaegu pool miljardit Rootsi krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070