Autor: Kaubandus.ee • 6. märts 2012

Eensaar tüürib Kilgi firma pankroti poole

Firmade likvideerijana tuntud jurist Silver Eensaar on üle võtnud ka teise Rein Kilgi maksuvõlgades ettevõtte Lihameister ASi juhtimise.

Tartumaal Konguta vallas asuv vorstitehas peatas majandusraskuste tõttu veebruari alguses tootmise. Ettevõtte ligi nelikümmend töötajat saadeti kuuks ajaks vähendatud tööajaga miinimumpalgale.

Möödunud aasta märtsist juhtis lihatööstust Kilgi väimees Kaspar Kokk. 28. veebruaril on äriregistri andmetel ettevõtte juhatuse liikmeks registreeritud Silver Eensaar, kes veebruari alguses asus juhtima ka Kilgi teist raskustes ettevõtet Sakala Saeveskit.

Küsimusele, miks on tema asunud juhtima Lihameister ASi, vastas Eensaar, et lihtsalt nii on.

„Ettevõte on esitanud pankrotiavalduse. Kuna firma tegutses tootmisüksusena, siis on siiani töötajaid alles hoitud,“ rääkis Eensaar firma olukorrast. „Kui eraettevõte ei suuda enam täiendavat kapitali lisada, siis pole midagi teha.“

Eensaare kinnitusel on firma maksejõuetu. "Kuigi kõige suurem võlausaldaja on ise aktsionär, pole tal praegu võimalik sinna täiendavat raha investeerida. Olukord on selline, et omanik pole eraläbirääkimistest aktsionäre leidnud ettevõttele,“ sõnas ta.

Lihameistrile kuuluvat kinnisvara ja sisseseade ehk tootmisvalmis lihatoodete tehas. Seega on Eensaare kinnitusel hetkel eesmärgiks leida tervikvarale ostja, et see tootmisettevõte säiliks ja uute omanikega edasi tegutseks.

Tänase seisuga on Lihameister ASi võlg 68 512,15 eurot.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700