Autor: Kaubandus.ee • 6. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eensaar tüürib Kilgi firma pankroti poole

Firmade likvideerijana tuntud jurist Silver Eensaar on üle võtnud ka teise Rein Kilgi maksuvõlgades ettevõtte Lihameister ASi juhtimise.

Tartumaal Konguta vallas asuv vorstitehas peatas majandusraskuste tõttu veebruari alguses tootmise. Ettevõtte ligi nelikümmend töötajat saadeti kuuks ajaks vähendatud tööajaga miinimumpalgale.

Möödunud aasta märtsist juhtis lihatööstust Kilgi väimees Kaspar Kokk. 28. veebruaril on äriregistri andmetel ettevõtte juhatuse liikmeks registreeritud Silver Eensaar, kes veebruari alguses asus juhtima ka Kilgi teist raskustes ettevõtet Sakala Saeveskit.

Küsimusele, miks on tema asunud juhtima Lihameister ASi, vastas Eensaar, et lihtsalt nii on.

„Ettevõte on esitanud pankrotiavalduse. Kuna firma tegutses tootmisüksusena, siis on siiani töötajaid alles hoitud,“ rääkis Eensaar firma olukorrast. „Kui eraettevõte ei suuda enam täiendavat kapitali lisada, siis pole midagi teha.“

Eensaare kinnitusel on firma maksejõuetu. "Kuigi kõige suurem võlausaldaja on ise aktsionär, pole tal praegu võimalik sinna täiendavat raha investeerida. Olukord on selline, et omanik pole eraläbirääkimistest aktsionäre leidnud ettevõttele,“ sõnas ta.

Lihameistrile kuuluvat kinnisvara ja sisseseade ehk tootmisvalmis lihatoodete tehas. Seega on Eensaare kinnitusel hetkel eesmärgiks leida tervikvarale ostja, et see tootmisettevõte säiliks ja uute omanikega edasi tegutseks.

Tänase seisuga on Lihameister ASi võlg 68 512,15 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070