Autor: Kaubandus.ee • 19. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestlé: toiduhindade kallinemine on positiivne

Maailma suurima toiduainetefirma Nestlé sõnul on toiduhindade kallinemine positiivne, sest see võib suurendada investeeringuid uurimisse ja taristusse, aidates tõsta farmide tootlikkust ja suutes ära toita suurema ja rikkama inimkonna.

"Hinnad on jõudmas tasemeteni, mille järelmõju võib olla hoopis positiivne toidu tootmisele," ütles Nestlé tegevjuht Paul Bulcke intervjuus Bloomber Televisionile. "Inimesed on taas huvitatud põllumajanduses töötamisest," lisa Bulcke.

Veebruaris tõusid ülemaailmsed toiduhinnad teist kuud järjest, mille andsid tõuke kallimad hommikuhelbed, küpsetusõlid ja suhkur, teatas ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon (FAO). Organisatsiooni ökonomist ütles, et hinnad püsivad tõenäoliselt praeguste tasemete juures, sest nõudlus sööb ära kasvanud tootmismahud.

FAO maailma toiduhinna indeks rallis 2009. aastal 20% ning järgneval veel 26%. Läinud kuul oli indeks 215,27 punkti peal ja saavutas täpselt aasta varem kõigi aegade rekordi 237,92 punkti juures. 10 aastat tagasi oli indeks veel 88,3 punkti.

Hinnad tõusevad suhteliselt madalalt baasilt, mistõttu ükskõik mis hind kallineb, see tundub kahekordistumisena, ütles Bulcke. "Me elame maailmas, kus järgnevate aastate jooksul lisandub 2-3 miljardit inimest."

Ülemaailmne toidu tootmismaht peab 2050. aastaks kasvama 70%, sest inimeste arv kasvab praeguselt 7 miljardit 9,3 miljardini ja jõukamad tarbijad hakkavad üha rohkem tarbima, hoiatas FAO.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070