Kaubandus.ee  • 19. märts 2012
Jaga lugu:

Nestlé: toiduhindade kallinemine on positiivne

Maailma suurima toiduainetefirma Nestlé sõnul on toiduhindade kallinemine positiivne, sest see võib suurendada investeeringuid uurimisse ja taristusse, aidates tõsta farmide tootlikkust ja suutes ära toita suurema ja rikkama inimkonna.

"Hinnad on jõudmas tasemeteni, mille järelmõju võib olla hoopis positiivne toidu tootmisele," ütles Nestlé tegevjuht Paul Bulcke intervjuus Bloomber Televisionile. "Inimesed on taas huvitatud põllumajanduses töötamisest," lisa Bulcke.

Veebruaris tõusid ülemaailmsed toiduhinnad teist kuud järjest, mille andsid tõuke kallimad hommikuhelbed, küpsetusõlid ja suhkur, teatas ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon (FAO). Organisatsiooni ökonomist ütles, et hinnad püsivad tõenäoliselt praeguste tasemete juures, sest nõudlus sööb ära kasvanud tootmismahud.

FAO maailma toiduhinna indeks rallis 2009. aastal 20% ning järgneval veel 26%. Läinud kuul oli indeks 215,27 punkti peal ja saavutas täpselt aasta varem kõigi aegade rekordi 237,92 punkti juures. 10 aastat tagasi oli indeks veel 88,3 punkti.

Hinnad tõusevad suhteliselt madalalt baasilt, mistõttu ükskõik mis hind kallineb, see tundub kahekordistumisena, ütles Bulcke. "Me elame maailmas, kus järgnevate aastate jooksul lisandub 2-3 miljardit inimest."

Ülemaailmne toidu tootmismaht peab 2050. aastaks kasvama 70%, sest inimeste arv kasvab praeguselt 7 miljardit 9,3 miljardini ja jõukamad tarbijad hakkavad üha rohkem tarbima, hoiatas FAO.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt