Autor: Kaubandus.ee • 19. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swed: Kaubamaja võib hakata dividendi vähendama

Reedel tegi Tallinna Kaubamaja dividendi väljamakse ettepaneku, mida kommenteerides ütles Swedbank, et dividend tuli küll ootustest kõrgem, kuid suuremad investeerimisplaanid tähendavad dividendide vähenemist tulevikus.

Tallinna Kaubamaja tegi ettepaneku maksta 2011. aasta eest dividendi 35 eurosenti aktsia kohta. Seda on 25% rohkem, kui aasta tagasi ning 4 senti rohkem, kui Swedbank prognoosis.

Panga sõnul viitab 35sendine väljamakse 6% dividenditootlusele ning lisab, et nende hinnangute kohaselt kulub Kaubamajal dividendi maksmisele koos maksudega umbes 18 miljonit eurot.

Swedbank toob välja, et kuigi välja käidud dividend on 13% oodatust suurem, ei toonud reedene avaldus mingeid üllatusi. Pank näeb, et Kaubamaja jätkab dividendiaktsiana üsna tagasihoidlike kapitalikulutustega.

Sellegipoolest prognoosib Swedbank 2013. aasta netovõla ja EBITDA suhteks umbes 1, mis lubaks firmal agressiivselt teha kapitalikulutusi. Seetõttu ootab pank, et Tallinna Kaubamaja vähendab enda tulevasi dividende.

Swedbanki silmis on 6,1% dividenditootlus atraktiivne ja aktsia valuatsioon ei ole firma seisukohalt nõudlik. Seetõttu säilitatakse "osta" soovitus ning hinnasiht 6,5 euro peal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070