Autor: Rainer Saad • 6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BMW teatas tugevast kasumist

Maailma suurim luksusautode tootja Bayerische Motoren Werke AG (BMW) teatas kolmanda kvartali 14protsendilisest kasumi tõusust, kuna kasv Hiinas ületas nõrkuse Euroopas.

BMW maksustamiseelne tulu (EBIT) tõusis 2 miljardi euroni eelmise aasta 1,76 miljardilt eurolt, teatas autotootja. Bloombergi küsitletud 11 analüütiku keskmine prognoos kvartalikasumiks oli 1,74 miljardit eurot. Autotootja käive kasvas 14 protsenti 18,8 miljardi euroni.

Tänu Hiinale on BMW jäänud enamjaolt puutumata eurotsooni võlakriisist, mille tõttu on Euroopa autoturg kogemas mitmekümne aasta suurimat langust. Kuid BMW juht Norbert Reithofer hoiatas nõrgenevate tingimuste pärast autoturul.

„Nagu ülejäänud sektor, oleme ka meie hakanud tundma mõningaid vastutuuli,” ütles Reithofer.

Aasta üheksa kuuga müüs BMW 1,11 miljonit sõidukit ning aasta lõpuks loodetakse müüa rohkem kui 1,7 miljonit sõidukit, mis oleks firmale uus rekord.

BMW on teatanud, et investeerib 200 miljonit eurot uue Brasiilia tehase rajamiseks, kus hakatakse tootma iga aasta 30 000 sõidukit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070