15. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dünamo poe omanik ostis Jahipauna

Tallinnas asuva Dünamo spordipoe omanik MV Kaubad AS ostis ära kalastus- ja jahitarvete müügiketi AS Jahipaun.

MV Kaubad tehingu hinda ei kommenteerinud, kuid teatas, et hind oli neile sobiv. "ASile Jahipaun toob tehing kaasa sortimendi laienemise nii kauplustes kui netipoes," kinnitas MV Kaubad ASi osanik ja juhatuse liige Rait Viitkar.

"MV Kaubad on kalastus- ja spordikaupade hulgimüügiga tegelev firma. Seetõttu otsime erinevaid turustamisväljundeid ka jaekaubanduses," kommenteeris ta. Viitkar lisas, et Jahipaun on olnud hea klient juba üle 15 aasta. ASi MV Kaubad jaoks oli atraktiivne asjaolu, et Jahipaun on tegutsenud turul 20 aastat ning on kujunenud omal alal tugevaks märgiks.

"Poed on kala- ja jahimeeste seas hästi tuntud. Kuna AS Jahipaun omab kokku neli kauplust – Sikupilli kaubanduskeskuses, Rocca al Mare kaubanduskeskuses, Tartu Lõunakeskuses ja Pärnu Kaubamajakas – on see meile kindlasti lisaks meie enda poodidele hea väljund jaekaubanduses ja kindlasti ka põnev väljakutse. ASi Jahipaun ostmisega laieneb ASi MV Kaubad sortiment relvade ja muu jahindusega seotud tarvete näol," sõnas Viitkar.

Midagi meestele. Viitkari kinnitusel on ettevõttel soov arendada meestele suunatud aja veetmise võimalusi kaubanduskeskustes. Plaanide hulgas on oma kaubamärgi Arctix ja kalastustarvete kaubamärgi Atemi sortimentide suurendamine ning sõnumi viimine tarbijateni, et tooted on igati võrdväärsed tuntud välismaiste kaubamärkidega.

Jahikaubad on nišiäri. “Raske öelda, kas ruumi on uutele müüjatele. Aga eks ta hobi korras tehtav äri on,” leidis jahikaupadega tegeleva OÜ Neli Elu omanik Meelik Arnold. Ta lisas et kliendid ostavad kaupa võrdselt nii poest kui ka veebist.

ASi MV Kaubad müügitulu oli 2011. aastal 3,97 miljonit eurot, mis jäi samale tasemele aastaga 2010. Käibest 73% moodustas eksport ning suurim ekspordiriik oli Läti, järgnesid Soome ja Valgevene. MV Kaubad kuulub Markko Massole ja Rait Viitkarile. Jahipauna aktsionärid olid Sulev Reinpuu, Tõnu Kurnim, Mare Hiiesalu ja Hanno Kirikal.

Kuidas läheb legendaarsel Dünamo spordipoel?

Vastav MV Jayvad ASi omanik ja juhatuse liige Rait Viitkar

MV Kaubad ASi osanik ja juhatuse liige Dünamo poel läheb vaatamata KÜ Liivalaia 5 ponnistustele raskendada kaupluse majandustegevust siiski stabiilselt ning pood eksisteerib endiselt edasi. Kauplus on tegutsenud oma praegusel asukohal juba aastast 1980 ning on kõige vanem spordi- ja vabaajapood Tallinnas. Ka valik on meil kohati omajagu retro ja erineb kindlasti kõvasti muudest spordipoodidest.

Tegevust on viimastel aastatel häirinud korteriühistu paigaldatud tõkkepuu, millega likvideeriti parkimisvõimalus klientidele (kaks kohta siiski jäeti, mis on ilmselgelt vähe). Lisaks töötab kauplus juba kolm aastat ilma keskkütteta, mistõttu oleme sunnitud kütma kõiki kolme osakonda elektriga. Kahjuks võimaldab sellist sekkumist puudulik korteriühistute seadus.

Autor: Kristi Malmberg, Laura Mallene

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700