Autor: Indrek Kald • 20. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Lihatööstus jõuab 1100 Soome poodi

Seni Soomes oma tooteid mõnekümnes kaupluses müünud Vjatšeslav Leedo OÜ Saaremaa Lihatööstus sõlmis lepingu Soome suuruselt teise keti Keskoga, mille partnereiks on 1100 kauplust.

"Need 30-40 poodi, kus me Soomes varem ise müüsime, tellivad nüüd otse Soome kesklaost," selgitas lihatööstuse juhatuse esimees Kristjan Leedo Saarte Häälele ja lisas, et teised tuleb vaikselt ise läbi käia ja neile end tutvustada.

"200 tonni lisaks praegusele 500-550 tonnile peaksime olemasolevate inimestega ja seadmetega kindlasti suutma kuus teha," nentis Leedo ja lisas, et kui see maht täis saab, tuleb hakata Saaremaalt inimesi juurde vaatama.

Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi tõdes, et soomlaste Saaremaa-lembus aitab kindlasti müügile kaasa.

Seoses Soome turuga võttis lihatööstus juurde ühe töötaja, tootmisplaneerija, kelle ülesanne on jälgida, et saarlaste laos Soomes oleks piisavalt kaupa.

Saaremaa Lihatööstuse mullune kogutoodang oli 5859 tonni, sellest vorstitooted 1711 tonni, suitsuvorstid ja suitsulihatooted 1249 tonni, värske liha ja lemmiklooma toidud kokku 2899 tonni. Võrreldes 2011. aastaga kasvas toodangu maht 3,4%. Eelmise aasta lõpu seisuga on lihatööstus oma toodetega esindatud kõigis Eesti suuremates ketikauplustes.

Firma mullune käive oli 19,1 miljonit eurot, kasv aasta varasemaga võrreldes pea 13%. Kasumit teeniti mullu pool miljonit eurot. Töötajaid oli lihatööstusel eelmisel aastal keskmiselt 254.

2010. aasta alguses koostanud Saaremaa Lihatööstuse äriplaani jägi on ettevõtte eesmärgiks saavutada 2014. aastal müügikäive 19 miljonit eurot ja teenida miljon eurot puhaskasumit. Ekspordi osakaal peaks ulatuma vähemalt 5,5%ni müügikäibest.

Suurettevõtja Vjatšeslav Leedo ostis Saaremaa Lihatööstuse 2007. aastal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070