Autor: Mait Kraun • 17. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tesco plaanib massilist koondamist

Tesco uus juht alustab ettevõttes suurt koondamist, et Briti suurim supermarketikett uuesti jalule aidata.

Tesco tegevjuht Dave Lewis on olnud ametis veidi üle nelja kuu ning ning plaanib järjekordset suurkoondamist. Töökohtade arvu vähendatakse 43 poe sulgemisega, samuti kärbitakse tööjõu hulka ettevõtte administratiivsetes üksustes.

Poodidest kaotatakse suur osa keskastmejuhte, kellele pakutakse alternatiivseid positsioone. The Sunday Telegraphi andmetel võib kaduda kokku 10 000 töökohta, Financial Times ja The Guardian pakuvad välja aga veidi väiksemad numbrid.

Suurbritannias 3300 poodi omav Tesco pakub hetkel tööd kokku 310 000 inimesele ning on sellega Biti erasektori suurim tööandja.

Suurbritannia jaemüüjaid on juba pikka aega painanud mitmed probleemid. Nende hulgas on näiteks tarbijate eelistuste muutumine, e-kaubanduse populaarsus ning välismaiste ettevõtete konkurents. Tesco suurimaks konkurendiks on saanud Saksamaa jaemüüja Aldi ja Lidl, kes on oma turuosa suutnud tõsta kümne protsendini.

Konkurentsi suurenedes esineb tihemini ka hinnasõdu, mis teevad Tesco olukorra veelgi keerulisemaks.

Investorid on võtnud uut strateegiat ja koondamislaineid aga positiivse märgina. Tesco aktisa on sel aastal tõusnud juba 28 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700