Autor: Mait Kraun • 23. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKEA kutsub laste surmade tõttu tagasi miljoneid kummuteid

IKEA kutsub tagasi 27 miljonit kummitit, sest need võivad kinnitusteta ümber minna ja lastele tõsiseid vigastusi tekitada.

Kergesti ümber kukkuvate kummutite tõttu on surma saanud juba kaks last.

USA tarbekaupade ohutuse komisjoni (CPSC) jaoks on kergesti ümber kukkuvad televiisorid ja mööbliesemed olnud viimastel aastatel üheks suurimaks probleemiks. Televiisorite või mööbli kukkumise tõttu saab USAs iga 24 minuti tagant laps vigastada. Iga kahe nädala tagant lõpeb õnnetus aga lapse surmaga.

CPSC ütles, et soovitab kõigil lõpetada lastele mõeldud IKEA kummutite kasutamise, mis on üle 60 sentimeetri pikad ja ei ole seina külge kinnitatud. IKEA pakub ka tasuta kinnituskomplekti, millega saab kummutid seina külge ankurdada.

Terves USAs kutsutakse tagasi kokku 27 miljonit IKEA kummutit, mis võivad ümber minna ja vigastusi tekitada.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700