2. veebruar 2016
Jaga lugu:

Liit soovitab alkohoolsete jookide ostult boonuspunktide andmise lõpetada

Liit soovitab alkohoolsete jookide ostult boonuspunktide andmise lõpetada
Liit soovitab alkohoolsete jookide ostult boonuspunktide andmise lõpetada  Foto: Raul Mee

Tähtsustades vastutustundlikku alkoholi müüki ning tarbimist andis Kaupmeeste Liit liikmetele, kes kauplevad alkoholiga, soovituse lõpetada alkohoolsete jookide ostude pealt boonuspunktide andmine.

„Boonuspunktide kaotamine alkoholi müügiprotsessis on üks tegevus pikemast nimistust, mida oleme liidus arutanud soovides kaasa aidata vastutustundliku alkoholitarbimise edendamisele kaupmeeste poolt,“ selgitas Kaupmeeste Liidu tegevjuht Riin Savi.  „Koostöös Sotsiaalministeeriumi ja Tervise Arengu Instituudiga töötas liit 2015. aastal välja alkoholi müügi juhendi, mis sisaldab mitmeid tegevusi ja juhiseid, mille rakendamine aitab kindlustada nõuetekohast alkoholi müüki ja vähendada alkoholi tarvitamisest tulenevaid kahjusid elanikkonnale,“ lisas Savi.

Savi sõnul tähendab boonuspunktide kaotamine alkoholi müügilt, et alkoholi ostul ei laeku enam kliendikaardile boonuspunkte. „ Boonuspunktide süsteem on osa paljude jaekettide kliendilojaalsusprogrammist. Ostude pealt kogutud boonuspunkte saab enamike lojaalsusprogrammide puhul järgmisest ostusummast maha arvata ehk  klient saab boonust  kasutada soodustusena oma ostude eest tasumisel“, sõnas Riin Savi. „Soovitust järgivate kaupmeeste juures alkoholi müügi arvelt edaspidi kliendi ostuboonus ei suurene.“

Savi sõnul tegeleb Kaupmeeste Liit alkoholi müügiga seonduvate küsimustega igakülgselt edasi. „Toetame riikliku alkoholipoliitika peamisi eesmärke ning oleme aktiivselt panustamas selle väljatöötamisse, et tagada alkoholipoliitika kujundamisel läbipaistvus, selgus ning proportsionaalsete meetmete rakendamine, mis omaksid reaalset mõju alkoholi liigtarbimise ohjamisel“, lisas Savi.

Kaupmeeste Liit on asutatud 1996. aastal esindamaks ja kaitsmaks liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete juurutamisel. Kaupmeeste Liitu kuulub 54 liiget, sealjuures toidu- ja esmatarbekaupade kaupade turul moodustab liitu kuuluvate ettevõtjate turuosa üle 80%.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt